Dilluns, 18 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
La primera línia de mar de Lloret de Mar.

L’Ajuntament i la Generalitat inspeccionaran l’estat de 50 pisos de Lloret de Mar

La voluntat és captar pisos buits o ocupats en mans de grans tenidors, per destinar-los a lloguer social. Hi ha una forta demanda a la vila.

La primera línia de mar de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

L’Ajuntament i la Generalitat inspeccionaran l’estat de 50 pisos de Lloret de Mar per tal que puguin ser destinats a lloguer social. Es farà a través d’un conveni i les inspeccions han d’estar fetes abans del pròxim 15 d’abril.

Des de l’equip de govern avalen la iniciativa, per tal que es pugui augmentar el parc de lloguer a la vila per a col·lectius vulnerables. Ara mateix, aquest parc és de 129 habitatges i, des del consistori, assenyalen que és una xifra insuficient donada la forta demanda que hi ha, que preveuen que augmenti durant el 2021.

L’avinguda Vila de Blanes, en una foto de principis de setembre (El Punt Avui).

La Generalitat finançarà cada inspecció amb 300 euros. Per la seva part, l’Ajuntament contractarà una empresa per comprovar l’estat de l’habitatge. La voluntat és captar els pisos de grans tenidors, com dels bancs, que estan buits o bé els que estan ocupats il·legalment.

Jennifer Pérez, regidora d’Habitatge, exposa que “hi ha molts pisos buits, que no són de lloguer ni de compra, també tenim un problema amb les ocupacions il·legals, la idea és evitar que hi hagi pisos buits i que es destinin a lloguer social”.

Segons el registre de la Generalitat, hi ha 164 finques de Lloret de Mar que estan buides o ocupades.

La intenció de la iniciativa de la Generalitat i l’Ajuntament és verificar l’estat de les finques buides “sense causa justificada”. La regidora explica que les dues parts volen que, després de la inspecció, els grans tenidors accedeixin a cedir pisos per a la borsa de lloguer municipal. El programa de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya s’estén arreu del país, on hi haurà un total de 2.000 inspeccions.

D’altra banda, la setmana passada representants municipals van visitar un bloc de 24 pisos ocupats en què hi ha famílies amb menors i persones amb malalties greus, segons Pérez. El compromís dels ocupants, en situació de vulnerabilitat, i del propietari (un gran tenidor) és que els inquilins paguin un lloguer.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".