Diumenge, 7 març 2021
12.2 C
Lloret de Mar
La Marató de TV3

Les entitats i establiments que col·laborin amb La Marató de TV3 poden comunicar-ho ja a l’Ajuntament

El Consistori vol unificar la programació de totes les activitats. Hi ha temps de comunicar-ho fins al 22 de novembre.

La Marató de TV3

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

L’Ajuntament fa una crida a totes les entitats o establiments que tinguin previst organitzar activitats solidàries amb La Marató de TV3 perquè ho comuniquin al consistori, que com cada any vol unificar la programació. La Marató d’aquest any es farà el 16 de desembre i estarà dedicada a lluitar contra les malalties minoritàries.

Per comunicar les activitats que es facin a Lloret hi ha temps fins al 22 de novembre i cal trucar al 972 36 18 33 o bé al 972 36 18 01. O també es pot enviar un correu electrònic a l’adreça festes@lloret.cat. El regidor de Festes, Cristian Fernández, anima tothom a participar amb la Marató de TV3.

La Marató de TV3 es dedica enguany a les malalties minoritàries. Són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que cadascuna afecti molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal.

En posem uns quants exemples: la fibrosi quística -que afecta la lloretenca Laura Castells; la malaltia de Morquio, que provoca una deficiència en el creixement i malformacions en el tòrax; o bé una malaltia de la pell coneguda com a “nevus congènit melanocític gegant”, que es tradueix en grans taques a la pell i que predisposa la persona a tenir càncer o afectacions neuronals.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.