Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Lloret, el municipi gironí on han baixat més els delictes entre gener i setembre

Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

El municipi gironí amb una baixada més important dels delictes durant els deu primers mesos de l’any és Lloret de Mar. Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

Les dades provenen del Ministeri de l’Interior i denoten que aquesta reducció és a causa de la baixada del turisme, ja que durant els mesos d’estiu Lloret sol ser un punt calent de moviment de gent i turistes i també una atracció per a delinqüents.

Segons l’ACN, una mostra és la reducció del nombre de furts, que cau un 73% (de 1.220 a 319). També cau el nombre de delictes per tràfic de drogues (-73,4%) passant dels 64 delictes del 2019 a 17 aquest 2020. Els robatoris en domicilis i establiments també han caigut un 70,8%. En menor mesura, però amb una baixada considerable, també hi ha els delictes sexuals (un 43,8% menys) o els delictes per lesions menors en baralles tumultuàries (un 44,9% menys).

A la població veïna de Blanes també s’ha registrat una reducció de delictes superior a la mitjana gironina amb un 27,3% menys de casos. Els delictes sexuals han caigut un 61,5% i els robatoris amb força en domicilis un 43,4%.

Arreu del territori gironí, la pandèmia i el confinament fan baixar un 22% els delictes entre gener i setembre. El balanç de criminalitat recull que el descens més accentuat és el de robatoris, atracaments i furts.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.