Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
L'Ajuntament de Lloret de Mar

Lloret se suma a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

L’objectiu principal serà aconseguir unir tot el municipi amb un sol carril per a bicicletes.

L'Ajuntament de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Lloret s’ha adherit a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. Així ho va decidir al ple municipal de novembre per unanimitat. L’Estratègia Catalana de la Bicicleta és una iniciativa de la Generalitat com a full de ruta del Govern català i està oberta a l’adhesió de la resta d’administracions, com l’Ajuntament de Lloret.

Els objectius de l’Estratègia són, d’una banda, establir eines de planificació i desenvolupament, promoció i formació per impulsar l’ús de la bicicleta com a mode de transport actiu i sostenible, tant per motius de mobilitat quotidiana com pel lleure, l’esport i el turisme; i, d’altra banda, unir forces en benefici d’una Catalunya pedalable i pedalada.

Tots els grups municipals hi van donar suport en considerar que es tracta d’una iniciativa per impulsar l’ús de la bicicleta, una finalitat amb què la vila fa temps que treballa. De fet, l’antic regidor de Mobilitat, Albert Robert, va recordar que el mandat anterior van adherir-se a la Red de Ciudades por la Bicicleta (arran d’una moció presentada per ICV – EUiA) i al Consorci de les Vies Verdes.

Tot i així, encara queda molta feina a fer per millorar els carrils bici que hi ha al municipi i fer-ne de nous perquè quedin tots units.

Imatge promocional del Lloret Cycling Weekend del 2018.

Per treballar-hi, l’Ajuntament va encarregar un estudi a l’empresa H2L, que ha fet arribar les conclusions fa poc i marca que hi ha un total de 7 quilòmetres de ruta. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, que remarca que l’adhesió a l’Estratègia de la Generalitat permetrà optar a subvencions.

L’objectiu principal de l’adhesió serà aconseguir unir tot el municipi amb un sol carril per a bicicletes. Tot plegat també es reflecteix en el PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), l’actualització del qual està en la fase final de redacció i aviat es podrà portar al ple per a l’aprovació.

Tots els grups municipals estan d’acord en què l’ús de la bicicleta és una opció de transport pràctica, econòmica, saludable, ambientalment molt positiva i que no fa soroll. 

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".