26.2 C
Lloret de Mar
Una de les concentracions organitzades per CCOO davant de l'hotel Monterey de Lloret de Mar, l'11 de desembre de 2020.

La plantilla de l’hotel Monterrey de Lloret ratifica l’acord entre el sindicat i empresa per l’ERO

CCOO assegura que suposa un increment important en les indemnitzacions previstes per als treballadors.

Una de les concentracions organitzades per CCOO davant de l'hotel Monterey de Lloret de Mar, l'11 de desembre de 2020.

Darreres Notícies

La plantilla de l’hotel Monterrey de Lloret de Mar ha ratificat de manera àmplia l’acord assolit entre la representació dels treballadors de CCOO i la direcció de l’empresa, per l’ERO que afecta tot el personal. La plantilla la formen unes 80 persones.

Segons el sindicat, l’acord suposa un increment important de les indemnitzacions previstes i una quantitat superior a la que correspondria a les persones amb menys d’un any d’antiguitat a l’empresa. A més, es constituirà una comissió de seguiment de recol·locació, un cop l’hotel reprengui l’activitat prevista per a l’any 2022. El compromís és incorporar un 25% de la plantilla.

La manifestació del passat 11 de desembre a Lloret.

Antonio Ferro, de CCOO de Girona, assenyala que, pel que fa a les indemnitzacions, s’ha assolit “un avenç substancial” i destaca “la preferència de recol·locació” per al personal. Les indemnitzacions pactades són de 32 dies per any treballat, amb un topall de 18 mesos.

L’acord també fixa que la propietat de l’hotel Monterrey posarà en coneixement de CCOO, amb sis mesos d’antelació, el perfil formatiu que han de reunir les persones que vulguin incorporar-se de nou a l’empresa. Quinze dies abans començarà el procés de selecció, que comptarà amb la participació del sindicat.

Després d’aquest cas, des de CCOO continuen reclamant la derogació d’aspectes de la Reforma Laboral que possibiliten les tramitacions dels ERO, que comporten acomiadaments col·lectius.

Recordem que l’acomiadament d’aquesta plantilla, i la de l’hotel Roger de Flor (tot i que en aquest cas no s’ha negociat res amb els sindicats) ha generat fins a dues protestes a Lloret de Mar al llarg d’aquest mes de desembre.

spot_img

El + Vist