Dissabte, 16 gener 2021
7.6 C
Lloret de Mar
Els mossos, el passat dilluns a prop del pis on va tenir lloc el crim.

Presó provisional sense fiança per a l’home que va estrangular la dona en un pis de Lloret de Mar

L'arrestat, un belga de 51 anys, s'ha acollit al seu dret a no declarar. Tot i això, el detingut ja ha confessat el crim com a mínim en tres ocasions.

Els mossos, el passat dilluns a prop del pis on va tenir lloc el crim.

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

La titular del Jutjat d’Instrucció Número 5 de Blanes, especialitzat en violència masclista, ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home que va estrangular la dona en un pis de Lloret de Mar. La causa està oberta pels delictes d’homicidi i assassinat, tot i que la imputació es concretarà més endavant (en funció de com avanci la investigació). L’arrestat, un ciutadà belga de 51 anys, s’ha acollit al seu dret a no declarar. Tot i això, el detingut ja ha confessat el crim com a mínim en tres ocasions. La primera, quan es va entregar a la Policia Local; la segona, durant la reconstrucció dels fets que es va fer al pis de l’avinguda Magnòlia; i la tercera, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.
Tant en presència de la comitiva judicial, com després a comissaria, el detingut –que parla flamenc- va admetre haver matat la seva dona diumenge a la nit, quan els dos es trobaven sols al pis de l’avinguda Magnòlia, on vivien de lloguer.

Segons el detingut, el matrimoni es va començar a discutir entre les nou i quarts de deu del vespre. El detonant va ser una relació extramatrimonial que ell havia tingut, i que va suposar que marxés a viure a Bèlgica durant un temps. Al desembre de l’any passat, però, l’home va tornar a Lloret de Mar i la parella va reprendre la convivència.

traient el cos de la victima
Els efectius en el moment de treure el cos de la víctima del seu domicili (ACN).

L’arrestat, que té 51 anys, va explicar que durant la discussió la seva dona es va exaltar i el va arribar a amenaçar, dient-li que el mataria amb un ganivet. Aleshores, en un atac d’ira, ell la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després, la va llançar a terra i va continuar asfixiant-la fins que la va matar.

L’home es va entregar dilluns al matí a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar. Abans, havia escrit una nota en flamenc adreçada als fills d’ella, que viuen a Bèlgica. Després d’explicar als agents que havia matat la seva dona, la Policia Local de Lloret de Mar va anar fins al pis del carrer Magnòlia –ell els va donar les claus- on van trobar-se el cadàver estès a terra.

Després de declarar en seu policial, aquest dijous el detingut ha passat a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció Número 5 de Blanes. I aquí, a diferència del què havia fet els primers dies, l’arrestat s’ha acollit al seu dret a no declarar. L’assistia un altre advocat que aquell qui va ser present durant la reconstrucció i la declaració a comissaria.

La jutgessa ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança. La causa està oberta pels delictes d’homicidi i assassinat, tot i que la imputació es concentrarà més endavant (en funció de com avanci la investigació).

La víctima de Lloret de Mar és la novena dona que ha mort per violència masclista a Catalunya aquest any.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.