11.6 C
Lloret de Mar
Un moment de la visita dels interessats en convertir Lloret en una destinació intel·ligent

Una vintena d’empreses mostren interès en el projecte per convertir Lloret en una destinació intel·ligent

La intenció és col·locar sensors que recullin una sèrie de dades que permetin extreure unes conclusions que ajudin a dibuixar diferents aspectes sobre la mobilitat i les preferències dels visitants.

Un moment de la visita dels interessats en convertir Lloret en una destinació intel·ligent

Darreres Notícies

Una vintena d’empreses estan interessades en el projecte per convertir Lloret de Mar en una smart city. L’Ajuntament les ha rebudes totes per mostrar-los els equipaments i espais on s’hauran d’aplicar les noves tecnologies que permetin que Lloret sigui una destinació intel·ligent.

El regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, ha explicat que la intenció és col·locar sensors que recullin una sèrie de dades que permetin extreure unes conclusions que ajudin a dibuixar diferents aspectes sobre la mobilitat i les preferències dels visitants.

“A partir d’aquestes dades podem treure unes conclusions i saber, per exemple, el funcionament dels vehicles que passen pel municipi o els gustos dels visitants”

Albert Robert

Segons el regidor, tot plegat ha de permetre fer Lloret una mica més intel·ligent i, també, millorar la sostenibilitat al municipi. “Són unes accions que serviran per fer Lloret una mica més intel·ligent mitjançant sensors o dispositius que controlin, per exemple, el trànsit o els aparcaments al municipi; i  totes aquestes accions també milloraran la sostenibilitat a Lloret de Mar”, ha assegurat Albert Robert.

Alguns dels interessats en convertir Lloret en destinació intel·ligent (Ajuntament de Lloret de Mar)
Alguns dels interessats en convertir Lloret en destinació intel·ligent (Ajuntament de Lloret de Mar)

El projecte inclou 20 accions per impulsar. La previsió és invertir-hi un total de 3.200.000 euros, el 70% subvencionats per fons europeus. Fa tres anys que es va concedir la subvenció, però tot aquest temps s’ha estat treballant en el plec de condicions.

De la vintena d’empreses interessades, caldrà veure quines es presenten finalment a la licitació, que es resoldrà la propera tardor. La previsió és que a l’hivern es comencin a veure les primeres obres al municipi.

spot_img

El + Vist