Dimecres, 24 febrer 2021
14.4 C
Lloret de Mar
Fent una PCR

Unitats mòbils per tot el territori fan les PCR en escoles i residències

L'objectiu és detectar la presència de coronavirus per alliberar la tasca als equips d'atenció primària i per evitar desplaçaments de possibles casos positius.

Fent una PCR

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa diverses unitats mòbils per tot el territori, que s’encarreguen de fer les PCR als centres educatius i a les residències de gent gran.

Aquestes unitats, en concret, s’han d’encarregar de la recollida de mostres per fer les PCR per detectar la presència de coronavirus tant als centres educatius com a les residències de gent gran. Són un total de 9 equips mòbils que depenen de l’Atenció Continuada i Urgent Territorial i que cobreixen les necessitats de tota la Regió Sanitària de Girona.

Ester Fages, directora de l’Atenció Continuada i Urgent Territorial de l’Institut Català de Salut a Girona i responsable d’aquests equips mòbils, explica que les unitats mòbils repartides pel territori s’activen, sobretot, quan es detecta un positiu en algun centre. La unitat mòbil, per tant, ha de permetre alliberar la tasca als equips d’atenció primària.

Ester Fages matisa que aquests cribratges ara mateix se centren en centres educatius i residències de gent gran perquè són dos col·lectius on els usuaris es relacionen amb moltes persones i, per tant, és important evitar desplaçaments de possibles casos positius.

Tot i així, les mateixes unitats mòbils poden fer cribratges en altres col·lectius en moments determinats.  

La directora de l’Atenció Continuada i Urgent Territorial a Girona reconeix que l’entrada en funcionament de les escoles ha afegit complexitat a la situació de pandèmia.

“Ho hem d’entomar i des dels llocs de responsabilitat s’aniran prenent les decisions oportunes, i crec que encertades, per poder donar sortida a les dificultats que vagin sortint”.

Ester Fages

Ester Fages també ha volgut enviar un missatge de paciència i tranquil·litat a tothom que hagi de fer-se una PCR en un d’aquests cribratges.

A la Selva marítima, la unitat mòbil té la base a Blanes i compta amb un professional d’infermeria i dues persones auxiliars.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.