El Teatre de la Costa Brava Sud aposta per una programació més mediàtica aquesta temporada. Els responsables asseguren que la qualitat serà igual d’elevada que en les últimes edicions, però creuen que oferir espectacles coneguts pel gran públic ajudarà a incrementar el nombre d’espectadors. Una opinió que comparteixen els regidors de Cultura de Lloret i Blanes, Arseni Frigola i Lara Torres, respectivament.
La tercera programació conjunta s’inaugura aquest dissabte a Blanes amb l’espectacle teatral ‘Verde que te quiero verde…’ i es tancarà el 17 de gener a Lloret, amb un concert titulat ‘L’impresario In Angustie’. Entremig, a Lloret trobem propostes com ara ‘Nerium Park’, dirigit per Josep Maria Miró i premi Quim Masó 2013 (29 de novembre), ‘Llibert‘, de Gemma Brió (20 de desembre), el musical ‘Lo tuyo y lo mío‘ (25 d’octubre) i el concert de Nadal amb el Cor Geriona (27 de desembre). A Blanes, destaquen l’obra ‘Iaia!’, amb Montserrat Carulla (22 de novembre), i ‘Corbacho 5G’ (5 de desembre).
Cada mes, els promotors ofereixen, com a mínim, una obra de teatre, un concert, un espectacle infantil i una actuació de l’escena local a cada espai. De fet, els lloretencs Quantus Teatre oferiran ‘Lisístrata d’Aristòfanes’, a Blanes, l’11 d’octubre. I una de les novetats més destacades de la temporada és un espectacle destinat a nadons de 0 a 3 anys, que es farà aquí Lloret el 30 de novembre. Es titula ‘L’arbre de la vida’.
El pressupost de la programació és de 45.000 euros, un 30% més que el mateix període del 2013. El regidor de Lloret, Arseni Frigola, remarca que programar la temporada de manera conjunta amb Blanes aporta molts beneficis. A més, la gestió tècnica s’ha adjudicat de manera conjunta als dos teatres, a través d’un concurs, a l’empresa Nord.
L’espectacle més car costa 18 euros i el més econòmic, 3. A més, es mantenen els mateixos descomptes que a l’edició anterior.
La temporada comença dissabte, però abans el teatre de Lloret acollirà un espectacle destinat a un públic adolescent. Serà demà a les dotze del migdia i el veuran uns 350 alumnes, a partir de catorze anys.
Es tracta d’un espectacle titulat ‘Canvi de marxa’ i impulsat per la fundació Mutual de Conductors, que pretén conscienciar els joves sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit. L’obra representa la conversa telefònica entre dues germanes: una ha presenciat un accident de trànsit quan anava en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra per explicar-li. La conversa es combina amb vídeos on apareix el testimoni real de víctimes i familiars i també dels cossos d’emergència.
Segons el portaveu de la fundació, Josep Maria Ambrós, els joves surten afectats de l’espectacle i després els professors els passen una enquesta per comprovar si s’ha aconseguit l’impacte que es buscava. La idea és que adquireixin conductes que els protegeixin dels perills de la via pública.