Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Ajuntament de Lloret de Mar.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.

Ajuntament de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Més de 7.500 persones han utilitzat el canal OAC 360º, des de la seva entrada en funcionament. L’Oficina d’Atenció Ciutadana ha presentat un informe amb les dades de 24 mesos del servei, des de l’1 de setembre del 2018 fins al 30 de setembre del 2020.

L’OAC 360º és un servei que té per objectiu resoldre dubtes i facilitar els tràmits en línia als ciutadans, com per exemple sol·licitud d’ajuts, certificats d’empadronament, llicències d’activitats o l’ús dels certificats digitals.

Segons les dades, s’han atès 7.532 persones, el que suposa un 5% de la població de Lloret. La majoria han estat per fer tràmits telemàtics, demanar cita prèvia o accedir a la Carpeta Ciutadana. Del total, un 83% han estat trucades de ciutadans, mentre que la resta les han fet empreses o entitats. Cal destacar que, amb la pandèmia, s’han incrementat les comunicacions i és que 5.000 -més del 70% del total- s’han dut a terme entre el març i el setembre d’aquest 2020. Xavi Flores, regidor de Recursos Humans, assenyala que “té tot el sentit pel confinament, en què l’atenció presencial va quedar reduïda a la mínima expressió”.

L’OAC 360º permet la comunicació per telèfon, que ha estat el mitjà més utilitzat, amb un 85%, i per correu electrònic. A més, també hi ha l’opció de demanar que retornin la trucada o bé la del formulari de petició de trucada. Fins al moment, les valoracions dels usuaris són molt satisfactòries, amb una puntuació de 4,77 sobre 5.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.