4.2 C
Blanes
La Junta Local de Seguretat ha tingut lloc aquest dimarts a l'Ajuntament de Lloret.

Lloret de Mar reclama més presència de Mossos d’Esquadra

La Junta Local de Seguretat ha servit per posar en valor la coordinació entre els diferents cossos de seguretat al municipi.

La Junta Local de Seguretat ha tingut lloc aquest dimarts a l'Ajuntament de Lloret.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar demana més controls de salut pública i que s’allargui la presència de l’ARRO i la Brimo dels Mossos fins que tanquin els establiments d’oci nocturn. La petició es va fer en el marc de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar dimarts. En la trobada, la Policia Local del municipi va presentar les dades del primer semestre de l’any, que han registrat un increment del 40% de les denúncies per consum de droga, molèsties, sorolls i llançar deixalles al carrer.

Lloret de Mar ha acollit aquesta setmana la Junta Local de Seguretat amb representants de la Policia Local, Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil, a més de representants municipals, acompanyats dels delegats de la Generalitat i l’Estat espanyol a Girona.

La trobada, que se sol dur a terme cada any, serveix per posar sobre la taula reclams com una major presència de Mossos a Lloret, especialment a l’estiu, a més de posar en valor la coordinació entre els diferents cossos de seguretat. La junta ha estat presidida per l’alcalde Adrià Lamelas, qui assenyala que “és prioritari continuar treballant en la coordinació per als reptes que té Lloret com a municipi i destinació turística de primer nivell”.

A més d’establir les línies de treball en seguretat a Lloret, en la reunió es van exposar les actuacions fetes en el primer semestre de l’any. De juny a setembre, s’han dut a terme 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022. La majoria, realitzats al nucli antic.

Pel que fa a la distribució per àmbits un 32’5% són de Policia de seguretat (3.085 serveis); un 15’3% de Policia administrativa (1.449); un 18’% de Policia de trànsit (1.755) i un 17’5% de Policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats.

També s’ha destacat és la tasca duta a terme des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat que ha permès evitar, a través de la mediació, més d’un terç dels conflictes comunitaris entre veïns.

Per part de Mossos d’Esquadra s’ha destacat la bona coordinació i intercanvi d’informació existent entre cossos de seguretat i emergències que actuen en el municipi. Pel que fa a les dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos, els Mossos han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any la incidència ha estat similar a les dades dels anys anteriors.

També han fet referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina. Concretament, hi ha presència d’equips d’ordre públic de manera permanent a la població els mesos de juliol i agost, a més de dispositius d’investigacions de grups criminals.

A banda, Mossos valoraa molt positivament els controls conjunts destinats a combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals, la presència d’armes blanques i el cultiu i venda de marihuana.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist