20.3 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu del Palau de Justícia de Girona (ACN)

Absolt l’acusat d’abusar una menor d’edat a Lloret, amiga de la seva filla

La sentència no dona credibilitat a la menor, perquè tendeix "a mentir", perquè semblava haver "memoritzat" la declaració i perquè fins i tot la seva mare no se la va creure.

Imatge d'arxiu del Palau de Justícia de Girona (ACN)

Darreres Notícies

L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat d’abusar sexualment d’una amiga de la seva filla a Lloret de Mar. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la sentència no dona credibilitat a la menor, perquè tendeix “a mentir”, perquè semblava haver “memoritzat” la declaració i perquè fins i tot la seva mare no se la va creure.

L’acusat s’enfrontava a 4 anys i mig de presó. Els fets es remuntaven entre març del 2017 i febrer del 2018. La fiscalia sostenia que el processat hauria fet tocaments a la menor quan la nena tenia entre 12 i 13 anys, aprofitant que anava a casa seva perquè ella i la seva filla eren amigues. La sentència, però, no dona cap credibilitat a la nena. De fet, el tribunal no exclou que volgués perjudicar la filla de l’acusat perquè li va dir que ja no volia continuar essent amiga seva.

El cas que ara l’Audiència ha sentenciat es remunta als anys 2017 i 2018. Aleshores, la menor i la filla de l’acusat eren molt amigues, i la nena solia anar a casa seva. Segons sostenia la fiscalia, aprofitant aquests moments, el processat hauria fet tocaments a la nena. En concret, l’acusació pública recollia tres episodis d’abusos al llarg d’aquells mesos.

Al judici, l’acusat va negar els càrrecs i va assegurar que la menor s’ho havia inventat tot. Va declarar que mai s’havia quedat sol amb ella –cosa que va ratificar la seva família- i va atribuir la denúncia a una voluntat de “fer mal”.

La menor va declarar a porta tancada. La seva mare, però, sí que va explicar al tribunal que, quan la nena li va relatar els abusos, li va costar “molt” creure-se-la. Va afirmar que la nena anava sovint a casa l’acusat, perquè les dues famílies tenien una relació molt estreta, però també va dir que ella mateixa havia viscut alguna situació incòmoda amb l’home, perquè “li agradava tocar molt”.

La sentència de la Secció Tercera absol l’acusat del delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys. L’home s’enfrontava a 4 anys i mig de presó, a passar-se’n 8 en llibertat vigilada i a haver d’indemnitzar la nena amb 5.000 euros.

spot_img

El + Vist