17.8 C
Lloret de Mar

Aprovada la modificació de les ordenances de civisme i via pública

L'alcalde, Romà Codina, va remarcar que dels 400 articles de la normativa, el jutge només n’ha trobat sis d’irregulars o que s’hagin de modificar. Això, segons Codina, garanteix la qualitat de les ordenances, que "han estat molt beneficioses per a Lloret".

Martínez exposant la modificació de les ordenances
Martínez exposant la modificació de les ordenances

Darreres Notícies

Al ple d’aquest dilluns s’ha aprovat la modificació de les ordenances de civisme i via pública. Una modificació que s’ha fet arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la demanda presentada pel Gremi d’Hotelers, que denunciava que se’ls fes responsables de les actuacions dels seus clients en cas que hi hagués algun incident.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Governació, Jordi Martínez, ha explicat que alguns articles els modificaran d’acord amb la sentència. En aquest sentit, per exemple, el jutge aprova que l’Ajuntament sancioni els hotelers en cas que hi hagi actes incívics, però considera que el Consistori ha de marcar quines accions poden dur a terme els empresaris per evitar aquests actes incívics.

Per tant, l’Ajuntament ha marcat dos aspectes a complir: d’una banda, cal que a la recepció de l’hotel, quan els clients fan el registre d’entrada, se’ls entregui la normativa perquè tinguin clar que si incompleixen algun punt poden ser expulsats de l’hotel; d’altra banda, cal que els hotels tinguin un conserge o vigilant que controli que no es produeixen actuacions incíviques i, en cas que n’hi hagi, s’avisi de manera immediata a la policia.

En altres articles, s’ha decidit retirar alguna puntualització, com ara que l’alcalde pugui fixar per decret l’escalat de sancions segons el tipus i la qualificació de la infracció. I, finalment, en algun article s’ha decidit que es recorrerà la sentència.

L’alcalde, Romà Codina, remarca que dels 400 articles de la normativa, el jutge només n’ha trobat sis d’irregulars o que s’hagin de modificar. Això, segons Codina, garanteix la qualitat de les ordenances, que “han estat molt beneficioses per a Lloret”.

Després de la modificació inicial de les ordenances, hi haurà un període d’exposició pública perquè es puguin presentar al•legacions abans de l’aprovació definitiva.

Afegir que en aquest punt tots els regidors hi han votat a favor, excepte el del MILLOR, que hi ha votat en contra, i el d’ICV – EUiA, que s’ha abstingut.

spot_img

El + Vist