Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Ple municipal desembre 2016

Aprovat el pressupost del 2017, que tal com es preveia puja a 65,8 MEUR

Al ple d'aquest dilluns també s'ha aprovat una modificació de crèdit d'1'5% del pressupost global d'aquest 2016, equivalent a uns 440.000 euros.

Ple municipal desembre 2016

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Aprovat el pressupost del 2017 que puja a 65,8 milions d’euros. Després d’un llarg debat farcit de propostes, crítiques i retrets d’uns i altres, s’ha donat el vistiplau als comptes del govern municipal per l’any que ve amb el suport del tripartit de govern (CiU, PSC i ERC), i ELLSSP i el regidor no adscrit, Enric Martínez.

Albert Robert, de CDC i regidor d’Hisenda, ha matisat que són uns comptes “molt detallats”. Segons l’edil, “el que pretenen és arreglar el poble, millorar la gestió dels equipaments que tenim, optimitzar els recursos i, en definitiva, poder donar una millora social a tota la gent del poble”.

Per la seva banda, el portaveu del principal grup de l’oposició, Marc Fuertes, del MILLOR, ha criticat que “el que va fer l’equip de govern és venir, plantar els seus pressupostos sobre la taula i ignorar qualsevol tipus d’aportació o comentari de molts grups de l’oposició”. Però Fuertes afegeix que “el més preocupant és que són uns pressupostos que no tenen contingut, no tenen projecte, no tenen un rumb a establir i, com els ciutadans poden comprovar, fa dos anys que l’Ajuntament està plenament inactiu”.

Un altre soci de l’equip de govern, Antonio Lorente, del PSC, opina que són uns pressupostos que passen per “una racionalitat econòmica i de compromís amb el ciutadà de Lloret, una administració de servei de qualitat i de millora i, sobretot, ajuda l’Ajuntament a sortir del pla econòmico-financer” a què està sotmès.

També des de l’equip de govern, Jordi Orobitg, d’ERC, ha posat èmfasi en què aquests números seguiran baixant l’endeutament municipal: “Vull recordar que des del 2010, fa dos legislatures, el Govern va deixar el municipi endeutat fins a un 115% dels seus ingressos ordinaris; quan acabi el 2017 ens aproparem al 46%. És evident que amb les aportacions i l’esforç dels ciutadans de Lloret i amb la gestió que s’ha fet amb els dos darrers equips de govern s’ha reduït molt l’endeutament”.

Qui va ser molt crític amb el govern és Xavier Rodríguez Pacios, d’ICV-EUiA. “Considerem que és una pròrroga dels pressupostos de l’any passat, no és continuista sinó que és una pròrroga i això vol dir que no tenen un projecte de ciutat, no són capaços de liderar una transformació social, urbanística i política de Lloret”, ha dit l’ecosocialista. I afegeix que per a la coalició “ara és el moment de fer un seguit d’inversions cap a la ciutadania i la gent de Lloret de Mar i això no surt reflectit al pressupost que s’ha aprovat”. A més, Pacios va recordar que hi ha acords d’aquest 2016 que no s’han complert i, per tant, considera que “no són gent de fiar”.

Jordi Hernández, de C’s, resumeix l’elaboració dels pressupostos amb tres paraules: “Poc, malament i tard”. I argumenta que tenen la sensació que no els han “volgut o pogut” escoltar. “A més, tot s’ha fet a última hora, i molt corrent”. Hernández ha matisat que només van tenir dos dies hàbils per estudiar la proposta del govern.

Paulino Gracia, d’ELLSSP, sí que va donar suport a la proposta de l’equip de govern, tot i que els va fer un toc d’atenció, perquè hi ha algun acord del 2016 que diu que el Govern no ha complert. En aquest sentit, és clar: “Si el govern no aplica totes les partides des del primer a l’últim euro, ja vam dir que no comptin més amb nosaltres en el que queda de legislatura, perquè no aprovarem els pressupostos perquè ells al dia següent diguin en  una nota de premsa que estan molt contents perquè gairebé tots els grups del consistori han aprovat els pressupostos”.

Les propostes fetes per ELLSSP i acceptades en els pressupostos són mantenir les bonificacions de l’IBI, incrementar les beques universitàries en 10.000 euros, destinar ajudes econòmiques per a material escolar i excursions, posar baranes a l’avinguda Just Marlès perquè la gent gran no caigui i contractar dos Tècnics d’Inserció Social als instituts perquè ajudin els alumnes que tenen més dificultats.

També va votar a favor dels números el regidor no adscrit, Enric Martínez, que remarca que “l’equip de govern tot i tenir una majoria absoluta per poder-los tirar endavant ha volgut comptar amb la resta de regidors”. Per això fa temps que va començar a negociar amb el govern i ha intentat aportar el seu “granet de sorra”.

En aquest sentit, l’edil ha aconseguit dotar la policia local de material de videovigilància i seguretat per detectar els excessos de velocitat i qui se salta els semàfors en vermell, l’adequació de la zona de l’avinguda de Mas Arboç, la renovació de les carrosses dels Reis Mags d’Orient i millorar les condicions de personal de Protecció Civil.

En l’àmbit d’Hisenda, al punt anterior s’havia aprovat una modificació de crèdit d’1’5% del pressupost global d’aquest 2016, uns 440.000 euros. En aquest cas, l’acció ha tingut el mateix suport que el pressupost; ICV-EUiA i C’s s’han abstingut i el MILLOR ha votat en contra.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.