10.2 C
Lloret de Mar

Aquest diumenge, tirada a l’art amb el Xino-Xano, si el temps ho permet

La previsió apunta a possibilitat de vent fort de garbí. Tot i així, l'entitat no prendrà una decisió definitiva fins a l'últim moment.

Tirada a l'art del gener del 2016
Tirada a l'art del gener del 2016

Darreres Notícies

El Xino-Xano està molt pendent de la previsió meteorològica perquè aquest diumenge té programada la tirada a l’art. L’entitat du a terme l’activitat dos cops cada temporada, però al desembre la va haver de suspendre perquè no s’havien retirat les boies i, per tant, la xarxa s’hauria quedat enganxada. Ara aquest problema s’ha solucionat, però la previsió del temps apunta a possible vent de garbí per aquest diumenge. Tot i així, un membre de la Penya, Carles Carbonell, ha explicat que la decisió la prendran a l’últim moment.

Recordem que en aquest sistema antic de pesca tothom col•labora en arrossegar la xarxa des de la sorra, un cop ha estat estesa a dins del mar. Dècades enrere, la Tirada a l’Art era un dels principals mètodes de subsistència de la població, ja que el peix pescat era repartits en parts iguals entre tothom que participava estirant de la xarxa. Per això el Xino-Xano vol mantenir-lo com una tradició.

El primer vol està programat cap a les vuit del matí i el segon, a partir de les onze. Amb el peix que es pesqui es farà un esmorzar per a tots els participants. A causa del moviment de sorra que van provocar els temporals, la intenció és fer la tirada a la part de la platja on sí que hi ha sorra.

En aquesta ocasió, l’activitat comptarà amb un grup d’instagramers, convocat per dues lloretenques, que abans de fotografiar el primer vol, hauran anat a retratar la sortida del sol a la Cala dels Frares. És el que s’anomena una instaalbada. Una de les organitzadores és Àngels Torrents.

De moment, hi ha una vintena de persones de fora de Lloret inscrites a la trobada i la previsió és que també hi participin veïns de la vila. Els interessats, han d’enviar un missatge al compte d’Instagram @Lloret_Es_Molt_Mes. Tots els assistents participaran a un concurs i el guanyador rebrà un lot de productes del Xino-Xano i obsequis cedits per Lloret Turisme.

spot_img

El + Vist