10.4 C
Lloret de Mar
El Sopar d'aquest any serà un Memorial a Vanessa Asbert Vilanova

Arriba el Sopar de Dones Solidàries, que recordarà la model Vanessa Ausbert Vilanova

L'àpat solidari, organitzat per la Fundació Climent Guitart en benefici de la lluita contra el càncer de mama, sempre és molt esperat i compta amb personalitats destacades que són fidels a la cita.

El Sopar d'aquest any serà un Memorial a Vanessa Asbert Vilanova

Darreres Notícies

Aquesta nit arriba el Sopar de Dones Solidàries, organitzat per la Fundació Climent Guitart. Es tracta d’una cita molt esperada, que se celebra cada any per aquestes dates en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya contra el càncer Girona i el seu programa Molt per viure. Un programa que, des de 1987, dona suport a les dones amb càncer de mama per aconseguir millorar la seva qualitat de vida, a través de l’atenció psicològica.

Aquest any, la cita serà un Memorial a Vanessa Asbert Vilanova, model que va morir aquest estiu passat víctima d’un càncer. La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, recorda que la seva cunyada sempre va col·laborar molt amb la lluita contra el càncer.

“La Vane mai no faltava al nostre sopar i col·laborava en moltes accions de Catalunya Contra el Càncer. Per això aquesta nit totes les grans models de la seva època ens acompanyaran”

Cristina Cabañas

Al sopar hi assistiran algunes de les companyes de professió de Vanessa Asbert: Judith Mascó, Vanessa Lorenzo, Martina Klein i Verónica Blume; a banda de la seva amiga íntima, Raquel Sueiro, directora de l’agència de models Francina.

A més, com cada any, també han confirmat la seva presència grans personalitats, com les periodistes Montse Armengou i Ruth Jiménez, o les presentadores Ares Teixidó, Laura Fa, Lorena Vázquez i la ballarina Jessica Expósito. També tenen previst assistir-hi l’escriptora Asha Miró i les cantants Lucrecia, Nerea Rodríguez i Rebeka Brown.

A totes elles, les acompanyarà una fidel de la cita i de Lloret: la ninotaire Pilarín Bayés.

Una edició passada del Sopar de Dones Solidàries (Fundació Climent Guitart)
Una edició passada del Sopar de Dones Solidàries (Fundació Climent Guitart)

Cada any, 4.500 dones són diagnosticades de càncer de mama a Catalunya, una xifra que creix al voltant de l’1%, sobretot per l’envelliment de la població. Els últims anys, s’ha aconseguit reduir la mortalitat per aquests tumors i, de fet, gràcies als avenços de l’última dècada, 9 de cada 10 dones continuen vives i sense recaiguda 5 anys després.

“Més de 3.800 dones han passat pel sopar al llarg dels anys i és la nostra petita aportació per aquesta lluita; esperem que al final quedi com una malaltia crònica”

Cristina Cabañas

Amb aquest sopar, la Fundació Climent Guitart vol aportar el seu granet de sorra perquè algun dia el càncer de mama es converteixi en una malaltia crònica en totes les pacients. A més, la cita és un moment molt especial i amb molta màgia.

“És un sopar màgic, un moment de retrobar-nos, aquest any més que mai, i es viu una complicitat entre totes que crec que hi ha molt pocs moments en què es pot trobar”

Cristina Cabañas

Les 200 places es van omplir fa dies i Cristina Cabañas lamenta que s’hagi hagut de quedar gent fora, però han hagut de limitar l’aforament per poder complir totes les mesures de seguretat per la Covid-19.

El tradicional Sopar de Dones Solidàries arriba avui a la 14a edició i se celebrarà a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist