17.1 C
Lloret de Mar
Expressions de la campanya

Campanya per reivindicar expressions lloretenques “d’abans”, com “ser més gent que a l’Art”

La iniciativa va a càrrec de l'Oficina de Català i l'Associació de Comerciants de Lloret.

Expressions de la campanya

Darreres Notícies

L’Oficina de Català de Lloret i l’Associació de Comerciants inicien una campanya conjunta al llarg d’aquest mes d’abril. L’objectiu és difondre paraules i expressions lloretenques a través de cartells i punts de llibre que estaran disponibles en els més de 40 establiments que participen d’aquesta iniciativa cultural.

Algunes de les expressions són “ser com sa paca de cotó”, “Sa cingla li fa campana” o “ser més gent que a l’art”. També hi ha algunes paraules com “petllerida” o “americanos”. Els participants, a més de conèixer-les, podran obtenir regals importants.

Cesca Cornellà, directora de l’Oficina de Català, assenyala que “són expressions que han caigut en desús o només les fa servir la gent gran, però que fa gràcia recuperar”. Francesc Alsina, del sector dels comerciants, subratlla que “des de l’associació no només fem comerç, també promocionem la cultura”.

Aquells que aconsegueixin tots els punts de llibre entraran en el sorteig per anar a veure el partit entre el Girona i el Llevant del 12 de maig i de dues entrades per anar a Port Aventura. Els guanyadors es donaran a conèixer el 27 d’abril.

Més informació al web dels comerciants.

A banda d’aquesta iniciativa, des de l’Oficina de Català i l’Associació de Comerciants han programat també una lectura de poemes de Sant Jordi, coincidint amb la celebració de la diada. Cornellà explica que, com altres anys, “els alumnes trien un poema i el tradueixen al català, per Sant Jordi el llegiran i els voluntaris ho faran en l’idioma originari”.

A diferència d’altres anys, aquest 23 d’abril la lectura de poemes serà itinerant. Al llarg del matí trobarem els alumnes i voluntaris arreu de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist