18.1 C
Lloret de Mar
Pistola Taser

Ciutadans presenta una moció per demanar que la Policia Local de Lloret disposi de pistoles Taser

Es tracta d'una arma elèctrica, no letal, que provoca descàrregues, deixant immòbil de manera temporal el delinqüent.

Pistola Taser

Darreres Notícies

Ciutadans vol que la Policia Local de Lloret disposi de pistoles Taser. El grup municipal a l’oposició presentarà una moció en el ple de dilluns vinent per portar a debat la necessitat de dotar els cossos policials de la vila d’aquesta arma.

El regidor de Cs Julio Gutiérrez explica que es tracta d’una arma elèctrica, no letal, que provoca descàrregues, deixant immòbil de manera temporal el delinqüent. Julio Gutiérrez insisteix en què l’ús d’aquestes pistoles no és perillós i, a més, considera que contribueix a millorar la imatge dels cossos de seguretat a l’hora de reduir una persona.

En concret, la moció proposa l’adquisició de tres pistoles elèctriques, amb l’objectiu de “facilitar el treball i reduir els riscos”. A més, es farien uns cursos de formació, aprofitant que hi ha efectius a la policia que estan familiaritzats amb aquesta eina. Segons la formació taronja, la Policia Local veu amb bons ulls la proposta.

Ciutadans considera “recomanable” la incorporació de les pistoles Taser perquè assegura que Lloret té un alt volum de població flotant i això exigeix majors esforços. A més, la formació taronja recorda que ja hi ha municipis propers a la vila que han incorporat aquesta eina i les valoracions han estat molt positives. També les tenen els Mossos d’Esquadra i, segons Cs, la Policia Nacional les ha sol·licitat.

spot_img

El + Vist