15.9 C
Lloret de Mar

Com serà el ple d’elecció de l’alcalde?

La sessió extraordinària s'ha previst aquest dimecres, 15 de març, a les 19h.

El ple del passat mes de febrer.
El ple del passat mes de febrer.

Darreres Notícies

Aquest dimecres es duu a terme un ple poc habitual: el d’elecció de l’alcalde, que funcionarà com una sessió de constitució. Convocat com a ple extraordinari, començarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, la qual la formen el regidor de més edat i el més jove. En aquest mandat, són Eduardo López i Albert Ferrández, a qui acompanyarà el secretari de l’Ajuntament.

servicios profesionales jimenez

A continuació, el regidor de més edat llegirà els candidats o candidates a alcalde, que són els 6 caps dels grups municipals: Albert Robert (Junts per Lloret), Jordi Hernández (Ciutadans), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC) i Lluïsa Baltrons (Força Lloret).

Tot seguit, cridaran els 21 regidors per ordre alfabètic, que hauran de dipositar el seu vot en una urna. Els darrers en votar seran els regidors de la Mesa d’Edat. Quan acabin les votacions, el regidor de més edat anirà llegint cada papereta a veu alçada i es farà el recompte.

Quedarà proclamat alcalde o alcaldessa qui reuneixi la majoria absoluta, que són 11 vots o més. En cas que ningú sumi aquesta majoria, serà alcalde automàticament el cap de la llista més votada a les eleccions municipals del 2019.

El ple extraordinari de l’elecció del nou alcalde s’ha previst aquest dimecres, a les 7 de la tarda. Fins llavors, l’alcalde en funcions és l’Albert Robert. Podreu seguir en directe la sessió a través de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist