25.9 C
Lloret de Mar
La façana de la discoteca Saint Trop, l'agost del 2017 (ACN)

Comença el judici contra l’acusat de matar un turista italià d’una puntada de peu a Lloret

El fiscal demana 24 anys de presó per a l'acusat d'assassinat i sosté que va actuar amb intenció de matar la víctima o sabent que podia provocar-li la mort.

La façana de la discoteca Saint Trop, l'agost del 2017 (ACN)

Darreres Notícies

Comença, a l’Audiència de Girona, el judici contra l’acusat de matar un turista italià d’una puntada de peu al cap a Lloret de Mar. Els fets, recordem, van passar l’agost del 2017 dins de la discoteca St.Trop.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el fiscal demana 24 anys de presó per assassinat per a l’acusat del crim i sosté que va actuar amb intenció de matar la víctima o sabent que clavant-li una puntada de peu al cap li podia causar la mort. A més, també argumenta que el jove italià no es va poder defensar perquè estava postrat a terra intentant incorporar-se i atordit pel cop de puny que havia rebut. També exposa que la víctima havia ingerit alcohol, cosa que disminuïa més la seva capacitat de reacció, i argumenta que l’acusat tenia coneixement de tècniques per colpejar perquè és esportista de lluita lliure.

A banda dels 24 anys de presó, la fiscalia també demana que, quan l’acusat hagi complert la condemna, es passi nou anys més en llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil, demana una indemnització de 240.000 euros per als pares i la germana de la víctima.

El fiscal també fa responsables civils tant la discoteca com la seva companyia d’assegurances. I en el seu escrit, de fet, recull que la pòlissa ja ha abonat més de 180.000 euros a la família del turista italià.

En canvi, la fiscalia no acusa un segon processat que dues acusacions sostenen que va ser còmplice. Tant la família de la víctima com la Fecasarm, patronal de l’oci nocturn, demanen fins a 15 anys de presó per aquest segon processat.

Per la seva banda, l’Ajuntament, que també es va personar com a acusació, manté la mateixa tesi que el fiscal.

Avui mateix s’ha començat amb la tria del jurat popular i la previsió és que dimecres a la tarda declarin els acusats. Dijous serà el moment de les conclusions i els informes i l’entrega de l’objecte del veredicte al jurat popular que es retirarà a deliberar.

spot_img

El + Vist