18.8 C
Lloret de Mar
Inspecció ocular feta l’endemà del tiroteig mortal a Lloret de Mar, el setembre de 2012 (Diari de Girona)

Comença el judici per l’assassinat d’un home a trets a Lloret de Mar el 2012

Un jurat popular seguirà el judici fins al 17 de febrer, a l'Audiència de Girona, i s'encarregarà de decidir si l'acusat és culpable o no.

Inspecció ocular feta l’endemà del tiroteig mortal a Lloret de Mar, el setembre de 2012 (Diari de Girona)

Darreres Notícies

L’assassinat d’un home a Lloret de Mar fa 10 anys arriba avui a l’Audiència de Girona. Un jurat popular s’encarregarà de decidir si l’acusat va abatre la víctima amb cinc trets dins el seu cotxe el vespre del 13 de setembre de 2012 al municipi selvatà.

Segons publica el Diari de Girona, la fiscalia li demana 22 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d’armes. Segons la seva tesi, la víctima tenia negocis immobiliaris i coneixia el processat perquè tenia el local al mateix carrer on hi havia un comerç que l’altre freqüentava habitualment.

La víctima va tenir desavinences amb diverses persones que acudien al local comercial, entre les quals l’acusat, que van derivar en un enfrontament físic entre ambdós a finals de juliol de 2012.

El processat va dirigir-se al negoci del perjudicat i va propinar-li un cop de puny a la cara, fet que “va ferir l’orgull de la víctima, que va prendre la decisió de venjar-se”. Per això, va decidir “resoldre” el conflicte amb una baralla “cara a cara”.

L’encontre s’havia de produir a les vuit del vespre del 13 de setembre de 2012 en un camí de sorra ubicat entre el supermercat Dia i el càmping Tucan. La víctima s’hi va desplaçar amb el seu vehicle, i va ser el primer d’arribar. Pocs minuts després va arribar l’acusat, també amb cotxe.

Un cop allà, i sempre segons la versió de la fiscalia, el processat va dirigir-se cap al cotxe de la víctima amb l’arma al damunt i amb l’objectiu “d’executar el pla prèviament concebut”. A més, assenyala que l’acusat “era conscient” que el perjudicat “no es podria defensar de cap manera” per la desigualtat entre les armes i per l’atac ràpid, inesperat i sorprenent que pretenia fer.

Així doncs, va acostar-se a la finestreta del seient del copilot i des de fora va disparar una primera vegada, deixant ferit a l’home, que va intentar fugir per la porta del conductor. Per impedir-ho, “l’acusat va fer la volta al vehicle per acostar-s’hi i va disparar dos cops més”, fins que va aconseguir que la víctima caigués a terra. Llavors, va disparar-li dos trets més al cap, que van provocar-li la mort.

Un veí de Lloret va trobar el cos de la víctima estès a terra i va ser qui va donar l’avís dels fets.

L’acusat va fugir després de perpetrar el crim, i els jutjats van emetre contra seu una ordre de cerca i captura. Cinc anys després, l’abril del 2017, la Policia Nacional el va detenir a València. Aleshores, va ingressar a la presó.

Per aquests fets, la fiscalia l’acusat d’un delicte d’assassinat i d’un delicte de tinença il·lícita d’armes reglamentàries curtes, pels quals li demana 22 anys de presó. Està previst que el judici s’allargui fins al 17 de febrer.

spot_img

El + Vist