‘Comunicar per incloure a tothom’ és el títol de la xerrada que demà oferirà a Lloret el periodista Carles Solà. Dirigeix el programa de TV3 ‘Tot un món’, que dóna a conèixer la vida quotidiana dels nouvinguts a Catalunya, que constitueixen el 15% de la població.
La conferència –que tindrà lloc aquest dijous, a les 19 hores, a la Casa de la Cultura- inclourà la presentació d’un capítol molt especial. Anomenat ‘Acompanyar’, segueix el dia a dia de la Sheetal Mavlankar, treballadora d’origen hindú del Pla d’Acollida Ciutadana (PLAC) de l’Ajuntament.
El mateix Carles Solà explica que el capítol –que s’emetrà el proper dissabte a TV3 (14:15 hores) – segueix la línia habitual del programa. “Coneixerem el dia a dia de la Sheetal, com hem fet amb les vides d’altres persones, que sovint són invisibles per part dels mitjans de comunicació… parlarem d’això i de l’associacionisme entre aquesta gent i problemàtiques socials de convivència o fins i tot delinqüència”, exposa.
Carles Solà argumenta que van triar la Sheetal com a protagonista d’un capítol del programa ‘Tot un món’ perquè “és una persona molt representativa, que acompanya aquells que acaben d’arribar, es dedica a les comunitats de la Índia i Pakistán, fins que s’adapten, els ensenya l’entorn, el funcionament de la societat i el coneixement de la llengua”.
El rodatge va tenir lloc a principis de setembre a Lloret. L’equip de TV3 van acompanyar la Sheetal pel barri del Molí, passejant pels jardins de Santa Clotilde, pels carrers del centre, al lloc de feina i també a la Casa de la Cultura, on llegeix en veu alta llibres infantils i juvenils perquè així “les dones índies i pakistaneses aprenen el català, treballen l’accent i el significat de les paraules”.
Recordem que demà a la tarda, a les 19 hores, es duu a terme la xerrada ‘Comunicar per incloure a tothom’, del periodista Carles Solà. A més, es presentarà el capítol que protagonitza la Sheetal, en el programa ‘Tot un món’
L’acte forma part del projecte ‘Lloret, mar de cultures’, que pretén sensibilitzar, informar i fer reflexionar sobre el centenar de cultures, llengües i religions que es practiquen a la vila.