8.1 C
Lloret de Mar

Contraris i partidaris de la C-32 van generar molta tensió al ple d’aquest dilluns

L’alcalde, Jaume Dulsat, fins i tot va aixecar la sessió després de demanar en va silenci fins a tres vegades.

Pancartes d'Aturem la C-32, al ple d'ahir
Pancartes d'Aturem la C-32, al ple d'ahir

Darreres Notícies

Amb crits de “Mentiders” o “Aquesta és la vostra democràcia”, entre altres, van rebre els membres de la plataforma Aturem la C-32 els polítics partidaris a l’arribada de la C-32 a Lloret, en el ple d’ahir. No perquè estiguin a favor de l’autopista, sinó perquè al ple d’ahir van aprovar que finalment no es faci la consulta ciutadana.

servicios profesionales jimenez

La moció aprovada ahir va generar molta tensió al ple d’ahir. Una cinquantena de membres de la plataforma Aturem la C-32 es van manifestar mitja hora abans de començar la sessió a la plaça de l’Ajuntament i, tot seguit, van pujar a la sala de plens per seguir les protestes. Allà els crits es van barrejar amb els d’alguns partidaris al projecte. Un cop començat el ple, l’alcalde, Jaume Dulsat, va demanar silenci a la sala fins a tres vegades i va advertir que a la propera aixecaria la sessió. I així ho va fer.

La majoria dels regidors es van aixecar i van abandonar la sala davant la incertesa del públic, que va marxar de la sala només a mitges. El cap de la policia local va intentar desallotjar tota la sala, però els representants d’Aturem la C-32 no van voler marxar i van seure a les cadires que havien quedat buides. Finalment, la sessió es va reprendre a tres quarts de set, però l’inspector va demanar respecte al públic si no volien que els fessin fora.

La sessió es va reprendre amb certa tranquil•litat. Així va ser i es va poder aprovar la moció que presentaven de manera conjunta l’equip de govern, format per CiU i ERC, i els grups del MILLOR, el PSC i el PPC. La moció deixa sense efecte l’acord de ple de l’abril d’aquest aquest i, per tant, no es farà la consulta ciutadana que s’havia promès. El motiu és que a banda de l’arribada de l’autopista fins a Lloret, finançada per Abertis, la Generalitat s’ha compromès a construir també la ronda de circumval•lació fins a Cala Canyelles, que s’haurà de pagar amb diners públics. De fet, la plataforma anti autopista, a través de Ioia Ramos, critica que venguin el projecte com si s’hagués de fer realitat, quan el Govern català ara mateix no té diners per finançar-lo. El portaveu de la plataforma Joan Mora també critica la decisió de l’Ajuntament de Lloret de no convocar la consulta.

Mentre que la plataforma Aturem la C-32 titlla d’antidemocràtics als grups que van donar suport a la moció, el president de l’associació La C-32 per Lloret, Pascal Soriano, considera que ells són els antidemocràtics. Aquesta associació s’ha creat recentment amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania els beneficis que aportarà el perllongament de l’autopista fins a Lloret.

Per la seva banda, la plataforma Aturem la C-32 assegura que lluitarà fins al final perquè el projecte s’aturi.

spot_img

El + Vist