15.4 C
Blanes
Mosquit Tigre

Dipsalut demana conscienciació per evitar el mosquit tigre

Cal tenir en compte que més d’un 90% dels espais on cria el mosquit tigre són privats.

Mosquit Tigre

Darreres Notícies

La Diputació de Girona fa una crida a la població per combatre el mosquit tigre i, sobretot, intentar evitar-ne la proliferació. Amb aquest objectiu, un curs més milers d’escolars de la província han fet sessions teòriques i pràctiques a l’aula. Així, han pogut reconèixer aquest mosquit i prendre’n mostres. Una de les finalitats ha estat que les famílies s’adonin que tenen el mosquit al seu entorn i que és a les seves mans evitar-ne la proliferació.

Sara Vergonyós, tècnica de Dipsalut –el departament de Salut de la Diputació de Girona-, ha explicat que és important controlar el mosquit tigre perquè són insectes diürns, urbans, amb efectes més forts que la resta de mosquits i que pot transmetre malalties tropicals. És fàcil de reconèixer perquè és molt negre i té ratlles blanques. 

Més d’un 90% dels espais on cria el mosquit tigre són privats. Per això, des de Dipsalut es fa especial èmfasi en la sensibilització ciutadana. La manera és impedir qualsevol acumulació d’aigua, per petita que sigui. Cal prendre mesures com buidar periòdicament testos, gerros, cubells i altres estris que puguin acumular-ne, netejar les canaleres i tapar hermèticament els dipòsits d’aigua.

En aquest sentit, Sara Vergonyós reconeix que és molt difícil aconseguir eradicar el mosquit tigre, però insisteix en què cadascú s’hauria de responsabilitzar d’evitar tenir-lo a casa seva. Pel que fa als espais públics, les administracions s’encarreguen de combatre’l amb accions com l’aplicació periòdica de biocides per matar les larves del mosquit tigre.

Qui estigui interessat en informar-se sobre com combatre el mosquit tigre, pot contactar amb Dipsalut o bé visitar la pàgina web del Mosquit Tigre a Girona.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist