Dimarts, 26 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
Mosquit Tigre

La pluja, la calor i el confinament fan augmentar els mosquits tigre

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties.

Mosquit Tigre

Darreres Notícies

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

Little Fish Shoes, de Lloret, millor iniciativa emprenedora de La Selva de l’any passat

Noelia Garvín es mostra molt satisfeta per rebre aquest reconeixement a la seva tasca artesana i creativa, que permet oferir sandàlies personalitzades.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

Últims dies per presentar les candidatures al premi Aurora

Aquest guardó té per objectiu reconèixer la tasca realitzada per dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació de les dones a Lloret.

Aquest ha estat un estiu amb més mosquits tigre que altres anys en diverses zones de Catalunya. La causa principal han estat les pluges i les altes temperatures que s’han registrat durant la primavera. A més, el confinament ha provocat que se n’acumulin més a les segones residències. Ho ha explicat un membre de Mosquito Alert, Santi Escartín.

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties. Un fet, el de la transmissió de malalties, que avui en dia preocupa molt la societat, que arran de la crisi del coronavirus està molt conscienciada sobre la perillositat de la transmissió de virus.

Per impedir la propagació dels mosquits tigre, és important evitar les acumulacions d’aigua estancada i els petits bassals, perquè són els llocs idonis perquè s’hi desenvolupin les larves. Santi Escartín posa de relleu que amb poca aigua aquesta espècie de mosquit ja en té prou per criar.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu del 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes i pot actuar de transmissor d’algunes malalties produïdes pels virus Chikunguya, dengue i Zika.

Pel que fa a Mosquito Alert, és una aplicació de telèfon mòbil que permet a la ciutadania avisar quan detecta una zona amb aigua a la via pública on els mosquits podrien criar perquè l’entitat, al seu torn, alerti a l’administració pertinent perquè hi posi solució.

més, està preparant una novetat: vol que tothom indiqui els llocs concrets on pot haver-hi una presència destacada de mosquits i també aquells llocs on han rebut picades. Això permetrà marcar quines són les zones calentes i, en cas de la possible propagació d’algun virus, es podria determinar si els mosquits són el problema o no. Tothom que ho vulgui es pot descarregar al seu telèfon l’aplicació de Mosquito Alert de manera gratuïta.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.