12.8 C
Lloret de Mar
Mosquit Tigre

La pluja, la calor i el confinament fan augmentar els mosquits tigre

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties.

Mosquit Tigre

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Aquest ha estat un estiu amb més mosquits tigre que altres anys en diverses zones de Catalunya. La causa principal han estat les pluges i les altes temperatures que s’han registrat durant la primavera. A més, el confinament ha provocat que se n’acumulin més a les segones residències. Ho ha explicat un membre de Mosquito Alert, Santi Escartín.

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties. Un fet, el de la transmissió de malalties, que avui en dia preocupa molt la societat, que arran de la crisi del coronavirus està molt conscienciada sobre la perillositat de la transmissió de virus.

Per impedir la propagació dels mosquits tigre, és important evitar les acumulacions d’aigua estancada i els petits bassals, perquè són els llocs idonis perquè s’hi desenvolupin les larves. Santi Escartín posa de relleu que amb poca aigua aquesta espècie de mosquit ja en té prou per criar.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu del 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes i pot actuar de transmissor d’algunes malalties produïdes pels virus Chikunguya, dengue i Zika.

Pel que fa a Mosquito Alert, és una aplicació de telèfon mòbil que permet a la ciutadania avisar quan detecta una zona amb aigua a la via pública on els mosquits podrien criar perquè l’entitat, al seu torn, alerti a l’administració pertinent perquè hi posi solució.

més, està preparant una novetat: vol que tothom indiqui els llocs concrets on pot haver-hi una presència destacada de mosquits i també aquells llocs on han rebut picades. Això permetrà marcar quines són les zones calentes i, en cas de la possible propagació d’algun virus, es podria determinar si els mosquits són el problema o no. Tothom que ho vulgui es pot descarregar al seu telèfon l’aplicació de Mosquito Alert de manera gratuïta.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.