18.1 C
Blanes
Mosquit Tigre

La pluja, la calor i el confinament fan augmentar els mosquits tigre

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties.

Mosquit Tigre

Darreres Notícies

Aquest ha estat un estiu amb més mosquits tigre que altres anys en diverses zones de Catalunya. La causa principal han estat les pluges i les altes temperatures que s’han registrat durant la primavera. A més, el confinament ha provocat que se n’acumulin més a les segones residències. Ho ha explicat un membre de Mosquito Alert, Santi Escartín.

El principal problema que ocasionen els mosquits és que les seves picades són molestes i, a més, poden transmetre malalties. Un fet, el de la transmissió de malalties, que avui en dia preocupa molt la societat, que arran de la crisi del coronavirus està molt conscienciada sobre la perillositat de la transmissió de virus.

circo de las estrellas

Per impedir la propagació dels mosquits tigre, és important evitar les acumulacions d’aigua estancada i els petits bassals, perquè són els llocs idonis perquè s’hi desenvolupin les larves. Santi Escartín posa de relleu que amb poca aigua aquesta espècie de mosquit ja en té prou per criar.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu del 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes i pot actuar de transmissor d’algunes malalties produïdes pels virus Chikunguya, dengue i Zika.

Pel que fa a Mosquito Alert, és una aplicació de telèfon mòbil que permet a la ciutadania avisar quan detecta una zona amb aigua a la via pública on els mosquits podrien criar perquè l’entitat, al seu torn, alerti a l’administració pertinent perquè hi posi solució.

més, està preparant una novetat: vol que tothom indiqui els llocs concrets on pot haver-hi una presència destacada de mosquits i també aquells llocs on han rebut picades. Això permetrà marcar quines són les zones calentes i, en cas de la possible propagació d’algun virus, es podria determinar si els mosquits són el problema o no. Tothom que ho vulgui es pot descarregar al seu telèfon l’aplicació de Mosquito Alert de manera gratuïta.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist