11.1 C
Lloret de Mar

Un document marca com actuar en cas de conflicte per les mesures de la Covid

L'ha elaborat Dipsalut i s'adreça a comerciants i restauradors que puguin tenir conflictes amb la clientela si no vol complir les mesures.

Les mesures per la Covid-19
Les mesures per la Covid-19

Darreres Notícies

Els comerciants i restauradors de Lloret compten amb un document que marca com gestionar els conflictes que es puguin derivar amb la clientela arran de l’aplicació de les mesures de la Covid-19. Es tracta d’un seguit de pautes i consells per controlar situacions en què els clients puguin mostrar-se reticents a l’hora de complir les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta, la desinfecció de mans o el control de l’aforament.

El gerent de l’associació de comerciants i de l’associació de bars i restaurants, Francesc Alsina, remarca que és una bona eina perquè així tenen una pauta sobre com actuar en una situació tan nova.

Algunes de les recomanacions que s’indiquen en aquest document són, per exemple, mostrar una actitud respectuosa amb un to de veu que transmeti calma i seguretat; mantenir una actitud d’escolta activa i reconduir la situació; o recordar que l’objectiu de les mesures de seguretat és protegir la salut de tothom.

Si la situació continua sense sortida, es recomana en tot moment evitar la confrontació directa i demanar disculpes per no poder arribar a un acord amb els clients.

Arran de la pandèmia, les normes de comportament, especialment als establiments, han canviat. Totes les mesures sovint es fan difícils de transformar en hàbits i aquest fet pot provocar resistències i desorientació en algunes persones. A través d’aquest document, per tant, s’ofereixen als treballadors del sector del comerç i la restauració diferents pautes per evitar conflictes amb els clients.

El document, elaborat pel DIPSALUT de la Diputació de Girona, ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Lloret i del Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries de Lloret.

spot_img

El + Vist