13.9 C
Lloret de Mar
Les mesures per la Covid-19

Un document marca com actuar en cas de conflicte per les mesures de la Covid

L'ha elaborat Dipsalut i s'adreça a comerciants i restauradors que puguin tenir conflictes amb la clientela si no vol complir les mesures.

Les mesures per la Covid-19

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Els comerciants i restauradors de Lloret compten amb un document que marca com gestionar els conflictes que es puguin derivar amb la clientela arran de l’aplicació de les mesures de la Covid-19. Es tracta d’un seguit de pautes i consells per controlar situacions en què els clients puguin mostrar-se reticents a l’hora de complir les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta, la desinfecció de mans o el control de l’aforament.

El gerent de l’associació de comerciants i de l’associació de bars i restaurants, Francesc Alsina, remarca que és una bona eina perquè així tenen una pauta sobre com actuar en una situació tan nova.

Algunes de les recomanacions que s’indiquen en aquest document són, per exemple, mostrar una actitud respectuosa amb un to de veu que transmeti calma i seguretat; mantenir una actitud d’escolta activa i reconduir la situació; o recordar que l’objectiu de les mesures de seguretat és protegir la salut de tothom.

Si la situació continua sense sortida, es recomana en tot moment evitar la confrontació directa i demanar disculpes per no poder arribar a un acord amb els clients.

Arran de la pandèmia, les normes de comportament, especialment als establiments, han canviat. Totes les mesures sovint es fan difícils de transformar en hàbits i aquest fet pot provocar resistències i desorientació en algunes persones. A través d’aquest document, per tant, s’ofereixen als treballadors del sector del comerç i la restauració diferents pautes per evitar conflictes amb els clients.

El document, elaborat pel DIPSALUT de la Diputació de Girona, ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Lloret i del Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries de Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.