12.5 C
Lloret de Mar

El calendari laboral 2022: 5 caps de setmana llargs i 3 ponts possibles

El BOE publica els 12 dies festius de l'any que ve, als quals s'hauran de sumar dues festes locals que decideixen els municipis.

Calendari.
Calendari.

Darreres Notícies

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dijous les festivitats previstes per al 2022, que tindrà 12 dies festius. A aquests caldrà sumar-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, que decideixen els municipis. En el cas de Lloret, sempre són per Santa Cristina (24 de juliol) i Sant Romà (18 de novembre).

Dels 12 festius, 8 seran comuns a tot l’Estat i els altres quatre els decideix cada comunitat autònoma.

El 2022 cauran en diumenge l’1 de maig, l’11 de setembre i el dia de Nadal, motiu pel qual no entren al recompte de festius anuals.

Aquests són els festius previstos a Catalunya al 2022:

Cap d’Any: dissabte 1 de gener

Reis: dijous 6 de gener

Divendres Sant: 15 d’abril

Dilluns de Pasqua Florida: 18 d’abril

Segona Pasqua o Pasqua Granada: dilluns 6 de juny

Sant Joan: divendres 24 de juny

L’Assumpció: dilluns 15 d’agost

Festa Nacional d’Espanya: dimecres 12 d’octubre

Tots Sants: dimarts 1 de novembre

Dia de la Constitució: dimarts 6 de desembre

La Immaculada: dijous 8 de desembre

Sant Esteve: dilluns 26 de desembre


El primer cap de setmana llarg, per Reis

El primer pont del 2022 podria ser després de Reis, que cau en dijous. En canvi, l’1 de gener és dissabte, de manera que no convida a començar l’any amb un cap de setmana llarg.

La Setmana Santa caurà més tard que el 2021: del 15 al 18 d’abril.

El dilluns de Pasqua Granada, o Segona Pasqua, que se celebrarà el 6 de juny, és el següent festiu. La Generalitat l’ha establert per compensar la pèrdua del festiu per la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de Setembre, que cau en diumenge.

També al juny hi ha la festa de Sant Joan, el 24 de juny, que caurà en divendres. A l’estiu també serà festiu el dilluns 15 d’agost, la Mare de Déu d’Agost.

A la tardor hi haurà quatre festius: el dimecres 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya); el dimarts 1 de novembre, per Tots Sants, que convida a un pont de quatre dies; i les festivitats de la Constitució i la Immaculada, els dies 6 i 8 de desembre, que cauen en dimarts i dijous i podrien permetre a qui li sigui possible estirar els dies festius.

Al desembre encara quedarà un altre cap de setmana llarg, perquè Sant Esteve, el dia 26, cau en dilluns.

spot_img

El + Vist