El 8è calendari interreligiós de Lloret de Mar s’ha presentat aquest dijous davant dels representants de les diferents religions i associacions de la vila. El document recull les festivitats que es practiquen a Lloret, així com el dia de pregària, a més d’un mapa on hi ha ubicat cada centre de culte.

Pipi Fernández, tècnica del Pla de Ciutadania, considera que el calendari “és ja un producte del PLAC, Pla Local d’Acollida i Ciutadania, que es publica cada any, que permet la coneixença dels altres”.







El calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, de l’Associació Cultural de la Índia, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna, Comunitat Islàmica Jóvenes de Lloret de Mar, de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha i l’Església Ortodoxa russa.
La presentació, que s’ha fet aquest dijous al Teatre, ha comptat amb la presència de Carles Armengol, director d’Afers Religiosos, que assenyala que “el calendari és una manera de normalitzar el fet religiós a la societat”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, afegeix que la vila és un exemple de “convivència també religiosa, on es fa feina conjunta per entendre el paper de l’altre”. La regidora de Benestar, Arantxa Jimenez, conclou que el calendari dona “visibilitat a la diversitat religiosa de Lloret, de la que n’estem orgullosos”.
La presentació ha començat amb un minut de silenci per l’atac a Algeciras. Tot seguit, ha comptat amb la lectura de poemes en diferents llengües, així com una cançó i ball.