20.3 C
Lloret de Mar
Els joves del Casal, a la ràdio

El Campus Marí de Xatrac, per a joves de 14 a 16 anys, organitza una neteja a la platja de Fenals

L'activitat, que és oberta a tothom, es farà aquest dimecres, de 10h a 12h del matí.

Els joves del Casal, a la ràdio

Darreres Notícies

Aquest dimecres al matí, un grup de nens i nenes de 14 a 16 anys organitzen una neteja a la platja de Fenals. Són membres del casal que ha organitzat per primera vegada Xatrac. Ha començat aquest mes de juliol i porta per nom Campus Marí. Els joves participants –que fan servir les instal·lacions del Puntet de Fenals i de la Casa del Mar- coneixen la natura i l’entorn més proper a fi d’estimar i protegir-lo.

Aquest casal s’organitza en funció dels reptes i activitats que duu a terme. El més immediat és la neteja d’aquest dimecres, en què es retirarà la brossa de la platja, roques i mar de Fenals. L’activitat, que es farà de 10h a 12h del matí, és oberta a tothom. De moment, compten amb més d’un centenar de participants.

Des del Campus Marí treballen en tres grups. L’encarregat d’organitzar la neteja el formen la Sofia, la Júlia i la Núria. Expliquen que “hem aconseguit ser unes 110 persones i també hem fet uns cartells i fulletons per informar a la gent”.

Però hi ha dos grups més. Un d’ells és el de guia d’espècies, format per l’Àlex i Aleix, que treballen amb l’objectiu de recollir informació sobre els diferents éssers vius marins que es troben a la costa lloretenca. Exposen que “anem a la platja de Lloret i fem fotos a les espècies que trobem i els pugem a una web amb informació sobre ells”.

I l’altre grup és el de comunicació, amb l’Àlex, l’Anna i la Berta. Plegats gestionen un blog i un compte a Instagram (@estades_marina), on “pengem fotos i expliquem les activitats que fem al llarg del dia”.

El rerefons d’aquest campus és ecològic. Es vol donar a conèixer la natura i la necessitat de protegir-la, a més de treballar de forma cooperativa. L’educadora, Marta Garcia, assenyala que “la voluntat és donar veu al mar i que puguin ser capaços d’explicar què hi ha al mar i què hi passa”. A més, explica que van fer aquesta activitat per donar cabuda als joves de més de 14 anys.

Recordem que Xatrac és una associació mediambiental que té com a principal objectiu apropar la ciència i el medi ambient a la societat, transmetent el coneixement a tot tipus de persones, especialment nens i joves.

spot_img

El + Vist