Aquest cap de setmana torna l’horari d’hivern. Això vol dir que durant la matinada de diumenge els rellotges s’hauran d’endarrerir una hora. D’aquesta manera, a les 3 del matí tornaran a ser les 2.
Amb aquest canvi, es vol obtenir més llum a primera hora del dia i aconseguir un petit estalvi energètic. És una norma obligatòria a tot el continent europeu, establerta per la Directiva Comunitària del Canvi d’hora.
L’acció, però, genera polèmica en molts sectors de la societat, ja que es dubta que hi hagi un estalvi real i es considera que afecta al ritme biològic de les persones. És per aquest motiu que la Comissió Europea ha proposat la seva eliminació per a l’any 2020.
Aquesta modificació de l’horari, com diem, també té un impacte en el cos humà, especialment en forma de cansament i manca de concentració durant els dies posteriors. Ho ha explicat Félix Amaro, psicòleg del Centre Mèdic Loreto, en el programa “La Llista” de Nova Ràdio Lloret.
Per combatre aquests efectes, hi ha tot una sèrie de consells, com fer exercici o mantenir uns bons hàbits de descans.
El canvi d’horari es fa dos cops a l’any. El pròxim mes de març es tornaran a canviar els rellotges per donar pas a l’horari d’estiu.