Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Visita al cementiri de Lloret

El cementiri forma part d’una Ruta Cultural Europea

Visita al cementiri de Lloret

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’Associació Europea de Cementiris Singulars ha rebut el certificat de Ruta Cultural Europea. Lloret forma part d’aquesta entitat amb un dels cementiris modernistes més destacats i, per tant, també ha rebut el segell que reconeix les rutes que aglutinen valors culturals i socials.

El cementiri de Lloret es va projectar a finals del segle XIX i es va anar configurant durant els primers anys del segle XX. En la seva creació hi van participar arquitectes com Puig i Cadafalc, Lluís Llimona o deixebles de l’escola Gaudí. La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, Anna Fuentes, en dóna més detalls, com per exemple que es va fer en l’època del retorn dels americanos.

A finals de maig es faran actes arreu d’Europa dedicats als cementiris singulars i Lloret prepara una sèrie de visites guiades les tardes dels dies 24, 25 i 31 de maig i 1 de juny (18 hores). A més, té previst fer una visita nocturna dissabte 31, per mostrar una nova visió del cementiri.

L’Associació Europea de Cementiris Singulars, que treballa perquè els cementiris siguin reconeguts com a elements patrimonials dels països i de les ciutats que els pertoquen, celebrarà el seu proper congrés anual a Barcelona i Lloret hi serà present per posar de relleu tots els detalls del cementiri local.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.