6.7 C
Lloret de Mar

El Govern de Lloret aprova el pressupost del 2020 amb tota l’oposició en contra

Els números pugen a 75,4 milions d’euros, un 7% més que l’any passat.

El ple d'ahir
El ple d'ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha aprovat el pressupost del 2020 amb el vot en contra de tots els grups de l’oposició. Els números pugen a 75,4 milions d’euros, un 7% més que l’any passat.

Mentre que l’oposició critica que no són uns pressupostos socials i que no aporten res de nou al municipi, des de l’equip de govern defensen que tenen un caire social important i que són els millors per a Lloret de Mar, donat el context. En aquest sentit, el govern reconeix que venen molt determinats per diferents despeses que venen marcades per llei, com són la sentència a Acciona (1,4 milions d’euros), l’increment a tots els treballadors de l’Ajuntament (1,6 milions d’euros), la pujada del preu de l’aigua al Consorci de la Costa Brava (400.000 euros) o l’increment de l’Agència Catalana de Residus (600.000 euros), entre altres coses.

Tot i així, els membres del Govern ressalten que es destinarà un milió d’euros als pressupostos participats, ja que aquest any no es van celebrar, que es reformarà el camp de futbol del costat de l’escola Pere Torrent (300.000 euros) i que s’ha previst crear una Escola de Música municipal (40.000 euros), entre altres coses.

La sala es va omplir de veïns, molts d’ells crítics amb la pujada dels impostos municipals (NRLL)

A més, també es va posar sobre la taula el projecte de la futura residència per a la gent gran de Lloret de Mar. Des de l’oposició es va criticar que el pressupost no reflecteixi cap pas endavant en aquest sentit, mentre que des del Govern es va assegurar que és una prioritat, que s’hi està treballant colze a colze amb la Generalitat i que, precisament, demà mateix hi ha prevista una reunió. Això sí, l’alcalde, Jaume Dulsat, va exposar que l’avantprojecte marca que costarà prop de 10 milions d’euros. I va argumentar que no tindria cap sentit preveure partides petites que no servissin per a res.

En el ple extraordinari d’ahir a la tarda, l’oposició va tornar a retreure al govern que s’hagi apujat el sou. En aquest sentit, el portaveu de Junts per Lloret, Albert Robert, respon que és mentida que els salaris dels regidors del govern siguin més elevats que el mandat anterior. I pel que fa a l’increment previst per al 2020, defensa que s’inclou en la pujada general a tots els treballadors municipals.

I també es va tornar a criticar l’increment dels impostos municipals i que s’hagi comptat amb unes ordenances fiscals que encara no estan aprovades de manera definitiva, ja que el ple d’ordenances es farà el 27 de desembre, que és quan es resoldran les al•legacions presentades.

El primer tinent d’alcalde, Francisco Pastor, portaveu del PSC, defensa que són uns pressupostos que tenen en compte les persones.

Francisco Pastor va presentar el pressupost del 2020 (NRLL)

Una opinió que no comparteix Jordi Hernández, de C’s, que és el més crític amb la residència de la gent gran. A més, C’s critica altres aspectes, com ara que no s’aposti prou per a millorar el turisme a la destinació.

ERC critica que són uns pressupostos que no aporten gaire res de nou. El portaveu republicà, Jordi Orobitg, creu que aquests comptes penalitzen els veïns, mentre que els membres del govern no fan cap esforç al respecte.

Des de Lloret En Comú, Stella González, fa èmfasi en què no són uns pressupostos socials i no tenen en compte les necessitats reals de la ciutadania.

Força Lloret posa de relleu que, malgrat que són els pressupostos més elevats de la història de Lloret, no aposten per millorar ni el municipi ni la qualitat de vida dels lloretencs.

La sessió va començar amb un minut de silenci en record del pare de la regidora d’Hisenda, Lara Torres (PSC), que va morir ahir.

spot_img

El + Vist