14.9 C
Lloret de Mar

El Govern insisteix en què la instal·lació del radar no va ser un error, però ha escoltat la ciutadania

Al ple, s'ha aprovat recuperar la potestat per revocar algunes de les sancions i l'alcalde ha aprofitat per defensar que el radar era una bona mesura, però que va decidir escoltar les queixes de bona part de la ciutadania.

Un moment del ple d'aquest dilluns
Un moment del ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

La polèmica pel radar de velocitat de l’avinguda Vila de Blanes s’ha tornat a encendre al ple d’aquest dilluns. L’equip de govern ha insistit en què, malgrat retirar-lo, no reconeix cap error i l’oposició ha criticat que les coses s’hagin fet d’aquesta manera.

servicios profesionales jimenez

El punt que es portava a ple i que s’ha aprovat és la recuperació de la potestat per poder revocar algunes de les sancions imposades. Són aquelles sancions reiterades que es van imposar abans que la persona afectada revés la notificació. L’equip de govern ha reconegut que un fet sancionable no es pot tornar a sancionar fins que no s’ha notificat el primer cop, perquè no s’ha tingut l’oportunitat de reconduir aquella conducta per la qual s’ha aplicat la sanció.

Ara que l’Ajuntament ha recuperat la potestat per poder fer la revocació, caldrà esperar que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat determini si la revocació està justificada o no. La mesura afectarà unes 5.000 multes, de les 20.000 que es van imposar mentre el radar va estar actiu.

Recordem que fa unes setmanes el Govern municipal va decidir desactivar el radar, arran de les nombroses queixes per part d’alguns veïns, que van entregar 800 firmes en contra del radar. L’oposició ha recriminat al Govern que la instal·lació del radar no era una qüestió de millora de la seguretat perquè finalment va fer marxa enrere.  

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha deixat clar que la decisió de retirar el radar va ser seva i ha argumentat que, malgrat que ell segueix pensant que era una bona mesura de control de la velocitat -i, per tant, de millora de la seguretat-, ha escoltat la ciutadania.

“La mesura tècnicament és inapelable, però no tenim la raó ni política ni ciutadana, perquè una part important de la gent no ha entès la bondat de la mesura i, com que la sobirania és popular, he decidit acatar aquesta no comprensió”

Jaume Dulsat

El regidor Jordi Sais ha recordat que, gràcies al radar, van poder comprovar que hi ha conductors que passen per aquesta via a més de 85 quilòmetres per hora i això ha de ser objecte de control i sanció. I també ha volgut recordar que, durant el temps que va funcionar el radar, no es van sancionar ni el 0,5% dels vehicles que van passar per aquest tram; dit d’una altra manera, es van sancionar uns 20.000 vehicles dels més de 4 milions que hi van circular. I encara ha afegit que l’increment de sancions més gran del 2021 es va produir en la grua municipal i no pel radar, al no començar les notificacions de les sancions fins a finals del 2021.

spot_img

El + Vist