L’escola Esteve Carles ha estat la guanyadora del Guardó Sa Gavina d’aquest 2015. El centre educatiu, que enguany celebra el 50è aniversari, ha estat distingit a la Nit de la Cultura Lloretenca, celebrada divendres al teatre municipal. El director de l’equipament, Josep Bantí, està molt satisfet pel reconeixement i subratlla la tasca que l’escola ha dut a terme, al llarg de tots aquests anys, per impulsar i difondre la cultura catalana.
A la gala de divendres, l’historiador i antic mestre de l’Esteve Carles Joan Domènech,també va oferir unes paraules als assistents. Domènech va relacionar els 50 anys de l’efemèride amb l’evolució de l’ensenyament a Catalunya.
A banda del guardó Sa Gavina, la vetllada va servir per lliurar els premis Vila de Lloret, que repassem tot seguit.
Rosa Trull Castanyer, una alumna de l’escola Pompeu Fabra, ha guanyat el premi Motxilla de Viatge d’educació primària en categoria de Narrativa per l’obra titulada Les cartes del meu germà Pau. En la categoria de poesia, el guanyador ha estat Marc Roger i de la Torre, de l’escola Immaculada. L’autor revela el contingut de la seva creació titulada El somni.
Pel que fa als guardonats del Premi Motxilla de Viatge d’educació secundària, la guanyadora en la categoria de narrativa va ser la Lídia Garcia de l’Institut Roca Grossa. La seva composició es titula Iracema i, segons l’autora, està ambientada en una història d’amor. En poesia, el premi va recaure en Maria Carmen Zambrana, alumna també de l’Institut Rocagrossa, amb l’obra El viatge de la vida.
En la categoria d’adults, el guardó de poesia ha estat per a José Luís García, del municipi d’Abrera, per la composició anomenada Llum antiga. El de narrativa, però, ha viatjat fins a L’Escala. L’agraciat ha estat Lluís Carbó pel treball titulat Ma Solitude.
Un altre dels premis que va aixecar molta expectació va ser el Joan Llaverias de contes infantils. L’objectiu principal d’aquest concurs és donar a conèixer al públic menor de 6 anys la passió pels contes. Aquest any l’obra mereixedora d’aquest reconeixement ha estat la titulada Pirates a Lloret, de la badalonina Roser Vilagran. Tot i que el títol ja és prou explícit, Vilagran ha assegurat que la trama amaga moltes sorpreses.
I recordem que, per primera vegada, la Nit de la Cultura Lloretenca va premiar un bloc de literatura, un de viatges i un post turístic sobre Lloret.
En la categoria de millor bloc de viatges, els guardonats van ser Cèlia López i Enric Vilagrosa de Barcelona per Quaderns de bitàcola.
Pel que fa al millor bloc literari, el premi se l’ha emportat Toni Ibáñez de Llançà, que és l’autor del bloc titulat Entrellum. Un bloc creat fa una dècada i que tracta temes variats.
I, finalment, el premi al millor post turístic sobre Lloret se l’han endut els autors del bloc Equipatge de mà, els barcelonins Laura Oliver i David Cortés, que van ser a la vila coincidint amb la fira dels americanos.
El post premiat diu, textualment: “Lloret de Mar és un poble amb activitats de tots tipus. Si no ets dels que els agrada anar a Lloret per sortir de festa, segueix llegint!. Sant Pere del Bosc, un monestir benedictí restaurat i convertit en hotel de luxe. Un dels destins de relax de Lloret, ja que compta amb unes habitacions magnífiques”.
La Nit de la Cultura Lloretenca també va tenir un record emotiu al recent desaparegut Agustí Maria Vilà i Galí. Tampoc no van faltar la música, de la mà d’un ovacionat Albert Deprius, i el teatre amb una representació a càrrec dels actors lloretencs Joan Romà Ortiz i Josep Bernat.
El regidor de Cultura, Arseni Frigola, està molt content de com va anar la vetllada, l’última en què ostentarà el càrrec. Durant aquest mandat, ha complert dos objectius que considera importants: posar en funcionament la Casa de la Cultura i el teatre. Arseni Frigola està satisfet, també, que la celebració de la Nit de la Cultura Lloretenca s’hagi consolidat al teatre.