17.2 C
Lloret de Mar

El màxim d’HUT a Lloret serà el 10% dels habitatges inscrits al registre d’IBI

Així ho marca el Pla Especial Urbanístic aprovat al ple d'aquest dilluns, amb el vot en contra de tota l'oposició excepte el regidor no adscrit.

El ple d'aquest dilluns
El ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Lloret podrà comptar amb un màxim d’uns 3.000 habitatges d’ús turístic, mentre el nombre d’habitatges inscrits en el registre d’IBI al municipi sigui d’uns 30.000. Així ho estableix el Pla Especial Urbanístic que els regula, aprovat al ple d’aquest dilluns de manera provisional. En concret, marca que el nombre màxim d’HUT no podrà superar el 10% del nombre d’habitatges que paguen IBI a Lloret.

servicios profesionales jimenez

El document, defensat per l’equip de govern amb el suport del regidor no adscrit, va provocar el vot negatiu de la resta de l’oposició, però amb opinions molt diferents. El MILLOR i C’s creuen que, tot i que de manera regulada, s’han de permetre més HUT perquè fomenten el turisme; mentre que ICV-EUiA i ELLSSP creuen que el nou pla farà créixer la quantitat d’aquest tipus d’habitatges quan el que s’hauria de fer és reduir-la.

En aquest sentit, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha deixat clar que estan satisfets amb el posicionament de l’equip de govern, que està entre les dues opinions oposades. L’alcalde ha afegit que no es pot criminalitzar aquest tipus d’allotjaments, perquè reconeix que fomenten l’activitat turística a la destinació.

El regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, del PDeCAT, apunta que el Pla té en compte les característiques de cada zona per permetre-hi més o menys HUT.

El portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, defensa que cal donar suport a les mesures que fomentin el turisme a la destinació. A més, apunta que molts lloretencs compten amb els ingressos que els aporten aquests habitatges per pagar les seves pròpies hipoteques.

El regidor socialista Cristian Fernández considera que l’equip de govern ha pres una decisió valenta a l’hora d’impulsar la regulació dels HUT.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, assenyala que tenen esperances fundades que el nombre d’habitatges d’ús turístic actuals es reduirà perquè molts no podran regularitzar la seva situació després de l’ordenança aprovada per ple fa unes setmanes.

Des d’ICV – EUiA, el portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, critica que els HUT tenen efectes negatius en l’àmbit laboral, ja que destrueixen llocs de treball i fan que empitjorin les condicions laborals.

L’opinió de C’s també és negativa, però per un motiu ben diferent. El portaveu dels taronges, Jordi Hernández, creu que no hi ha cap argument per limitar el nombre d’HUT i a més considera que el Pla no deixa clars alguns punts.

ELLSSP lamenta que l’increment dels HUT és culpable de l’increment del preu dels lloguers i això dificulta l’accés a l’habitatge als lloretencs. El portaveu és Paulino Gracia.

El regidor no adscrit, Enric Martínez, va ser l’únic regidor de l’oposició que va donar suport al Pla.

Per tant, el nou Pla Especial Urbanístic d’Habitatges d’Ús Turístic s’ha aprovat de manera provisional aquest dilluns. Fins que no s’aprovi de manera definitiva i entri en vigor, a finals d’aquest any, seguirà suspesa la possibilitat d’atorgar noves llicències.

Altres punts aprovats al ple

Al ple municipal d’aquest dilluns al vespre, hi ha hagut altres punts a l’ordre del dia. El Síndic del Ciutadà, Quim Teixidor, ha presentat la memòria del 2017 i, entre altres coses, ha reclamat celeritat en l’ordenança per regular els patinets elèctrics, que es projecti i executi de manera urgent el nou sociosanitari i que s’apliquin mesures “adequades” per regular els HUT.

D’altra banda, El ple condemna les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població palestina que es manifesta a Gaza. La proposta l’han fet a través d’una moció ICV-EUiA i ELLSSP. Per la seva banda, el MILLOR ha recordat q no participa a cap moció que no tingui relació directa amb Lloret.

També ha prosperat, per unanimitat, la moció promoguda per C’s i presentada conjuntament amb el PSC, ERC, ELLSSP i el regidor no adscrit, per adoptar accions per la millora de l’accessibilitat cognitiva a Lloret. La proposta demana, entre altres, q s’estudiï la incorporació de sistemes de senyalització senzills que afavoreixin la circulació segura i autònoma de persones amb discapacitat cognitiva i que s’ofereixin canals de comunicació accessibles per a aquest col·lectiu en edificis públics.

Per últim, també s’ha aprovat una moció per a la protecció del corall vermell al litoral català, amb el suport de tots els grups excepte C’s que s’ha abstingut.

spot_img

El + Vist