10 C
Lloret de Mar
Barbara Pla, empresària del restaurant Panxos

El nou local del restaurant Panxos genera menys plàstic amb una vaixella totalment compostable

Els plats, gots i coberts amb els quals es serveix el menjar estan fets de canya de sucre i blat de moro.

Barbara Pla, empresària del restaurant Panxos

Darreres Notícies

El restaurant Panxos, de cuina mexicana, ha obert un nou local de menjar ràpid al centre de Lloret, amb el qual fa una aposta decidida pel reciclatge i per generar menys volum de plàstic. La vaixella és 100% compostable.

Això vol dir que els plats, gots i coberts amb els quals es serveix el menjar estan fets de canya de sucre i blat de moro. I per tant van al cubell de la brossa orgànica. Una de les empresàries del Panxos, Barbara Pla, afegeix que “els plats són de polpa, recoberts amb canya de sucre”.

Els plàstics que es fan servir en restauració, segons la Unió Europea, representen prop del 70 per cent dels desfets d’aquest material que contaminen les aigües i les platges del territori. Per reduir el seu impacte en el medi ambient, el Parlament Europeu fa uns mesos que va aprovar la prohibició, a partir del 2021, dels anomenats plàstics d’un sol ús.

Des de l’establiment han decidit apostar per conscienciar a la població i treballen per informar als seus clients de totes aquestes qüestions. El restaurant Panxos ha obert aquest local al carrer Cervantes el passat 22 de juny. Té a més un altre restaurant a la vila, a més d’un food truck, on també serveix el menjar amb vaixella orgànica.

spot_img

El + Vist