24.7 C
Lloret de Mar
El ple municipal d'aquest dilluns

El ple celebra que la residència per a la gent gran es construirà amb finançament 100% públic

Al ple d'aquest dilluns s'ha fet un pas important, a través d'una modificació de crèdit necessària per tirar endavant el projecte.

El ple municipal d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Tots els grups municipals celebren que finalment s’hagi trobat la manera de poder finançar amb diners públics tot el projecte de la nova residència per a la gent gran i centre de dia. Tot i així, a la modificació de crèdit que s’ha aprovat aquest dilluns no tots els grups hi ha donat suport, perquè contenia altres aspectes més enllà del projecte de la residència.

Sigui com sigui, al ple s’ha fet un nou pas endavant per fer realitat aquest equipament, històricament reivindicat al municipi i, gràcies a l’aportació que fa la Generalitat a través dels fons Next Generation i al crèdit que s’està gestionant amb l’Institut Català de Finances, es preveu que el projecte pugui ser una realitat en el termini aproximat de dos anys i mig.

A més a més, l’equip de govern també ha posat de relleu que s’està treballant amb la Generalitat per tirar endavant el conveni per poder comptar amb les 48 places públiques previstes.

Recordem que la nova residència i centre de dia per a la gent gran s’ha de construir al parc de Can Buc i té una superfície de 10.000 metres quadrats.

El que s’ha aprovat al ple d’aquest dilluns és la modificació de crèdit que permet ajuntar els romanents de diferents partides per destinar-los al nou equipament. A més a més, també es compta amb gairebé sis milions d’euros que aporta la Generalitat via els fons europeus Next Generation, i el préstec de 6.600.000 euros que es preveu que atorgarà l’Institut Català de Finances de la Generalitat. Segons l’estudi preliminar, l’equipament es preveu que costi 12.500.000 euros i s’ha de fer aquest tràmit per poder licitar la redacció i execució del projecte.

Al ple, hi han votat a favor els regidors de l’equip de govern, Força Lloret i la regidora no adscrita Marina Nicolàs. Lloret en Comú, el PSC i Cs s’han abstingut. En l’arxiu adjunt, escolta els diferents portaveus municipals.

spot_img

El + Vist