El ple de Lloret defensa el model d’escola catalana i la necessitat de continuar aplicant i avançant en l’ús social del català mitjançant els Projectes Lingüístics de Centre. Així es va aprovar a l’última sessió a partir d’una moció de Força Lloret amb una esmena a la totalitat de l’equip de govern.
Quan Força Lloret va presentar la moció, encara no s’havia dictat la sentència del Tribunal Suprem que obliga a les escoles a fer el 25% de classes en català. Davant d’això, el Govern municipal va presentar una esmena que conservava el text original, però hi afegia la defensa del model d’immersió lingüística que, segons els grups que van votar a favor, ha obtingut tan bons resultats des que es va impulsar als anys 80.

En aquest sentit, la moció denuncia que cap tribunal no pot usurpar la capacitat dels centres educatius de prendre les decisions pedagògiques i didàctiques oportunes per assegurar la formació lingüística i comunicativa de l’alumnat i rebutja aquest nou atac al nervi del sistema educatiu. Segons la moció, aquest atac a la llengua es fa des del desconeixement absolut de la realitat educativa catalana.
Marina Nicolàs (Junts per Lloret) va remarcar que en municipis com Lloret de Mar és més necessària que enlloc la immersió lingüística. I va defensar que els informes demostren que aquest model no implica un coneixement inferior de la llengua castellana. Marina Nicolàs també va assegurar que el model català s’aplica en altres països.
En canvi, Cs va ser l’únic partit que va votar-hi en contra. Miguel Ángel González (Cs) considera que el model d’immersió lingüística és un model d’exclusió del castellà.

Albert Ferrández (ERC) va posar èmfasi en què el model de les escoles catalanes és un model d’èxit i va defensar que entendre i parlar català és un dret.
Tot i que es van abstenir, Lloret en Comú van ser un dels partits més crítics. Miguel Gracia va dir que estava d’acord amb alguns aspectes de la moció, però va ressaltar que el model d’immersió lingüística falla i va relacionar el descens de l’ús del català amb el procés sobiranista.
També es va abstenir el PSC. El portaveu, Francisco Pastor, va opinar que el més sensat seria que cada municipi, en funció de les seves característiques, cursés més o menys hores de català i de castellà, amb l’objectiu que tots els alumnes tinguin un bon nivell amb les dues llengües.

Lluïsa Baltrons (Força Lloret) que és qui va presentar la moció inicial, va alertar que el català, si no es protegeix, acabarà desapareixent. Arantxa Jiménez, com a portaveu dels regidors no adscrits, també dona suport al model educatiu de Catalunya.
Per tancar el debat, l’alcalde, Jaume Dulsat, va destacar que Lloret de Mar és un dels municipis on més falta fa el model d’immersió lingüística.
Amb aquesta moció, l’Ajuntament s’ha adherit al manifest de Somescola.cat per refermar el suport al model lingüístic de l’escola catalana i al model de cohesió social que representa.