21.1 C
Lloret de Mar
El ple d'aquest dilluns

El ple de Lloret defensa que cal mantenir els Jutjats de Pau

Força Lloret ha presentat una moció per rebutjar la modificació de la llei del Poder Judicial que preveu eliminar els Jutjats de Pau i instal·lar Oficines de Justícia als municipis.

El ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

A petició de Força Lloret, el ple ha aprovat una moció en defensa de la figura dels Jutjats de Pau a Catalunya. El text exposa que cal rebutjar la modificació de la llei del Poder Judicial que preveu la implantació dels Tribunals d’Instància i les Oficines de Justícia en els municipis, que, entre altres coses, preveu eliminar els Jutjats de Pau.

En aquest sentit, defensa que fan una tasca activa de mediació molt important. A més, la moció critica que les oficines municipals que es pretenen crear no tindrien la mateixa proximitat que els Jutjats de Pau, perquè les actuacions es durien a terme en seus judicials, de les quals molts municipis no disposen.

La moció presentada per Força Lloret s’ha fet arribar a tots els ens locals associats a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), per aconseguir el màxim de suport. L’únic grup que hi ha votat en contra ha estat el PSC, que ha defensat la mesura que està debatent el Congrés dels Diputats per eliminar la figura dels Jutges de Pau.

spot_img

El + Vist