8.2 C
Lloret de Mar
Nenes a l'Afganistan (UNHCR / Jason Tanner)

El ple de Lloret vol mostrar la seva preocupació per la crisi humanitària a l’Afganistan

Junts per Lloret, ERC, Lloret en Comú, el PSC, Força Lloret i els regidors no adscrits presenten una moció per denunciar el que està passant al país asiàtic des que els talibans han arribat al poder i mostrar la predisposició de Lloret a col·laborar.

Nenes a l'Afganistan (UNHCR / Jason Tanner)

Darreres Notícies

El conflicte de l’Afganistan arriba al ple d’aquesta tarda. Junts per Lloret, ERC, Lloret en Comú, el PSC, Força Lloret i els regidors no adscrits volen mostrar la seva preocupació pel que està passant al país asiàtic des que els talibans han arribat al poder.

Els grups polítics s’han unit per presentar una moció al ple municipal, en què denuncien la crisi humanitària que està tenint lloc a l’Afganistan, amb la regressió dels drets humans i les llibertats, especialment de dones, nenes i del col·lectiu LGTBI, en situació d’extrema vulnerabilitat.

Amb aquesta moció, es pretén que l’Ajuntament de Lloret doni suport a totes les accions que s’impulsin per intentar evitar que es vulnerin els drets fonamentals d’aquests col·lectius, inclòs el seu dret a decidir sobre la seva educació, ocupació, participació política, econòmica, social o cultural, així com el dret a viure lliures de violència masclista, eradicant el matrimoni forçat i el matrimoni infantil.

El portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, apunta que volen donar suport i col·laborar amb les entitats que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d’asil. A més, també es demana al Govern de la Generalitat la creació d’un contingent perquè des de Catalunya es pugui gestionar l’acollida del major nombre de persones possibles.

La portaveu d’ERC, Jennifer Pérez, assenyala que cal fomentar un treball transversal i a escala internacional amb l’objectiu d’establir xarxes internacionals de suport, corredors humanitaris segurs, acollida i asil a la població afganesa, davant la més que probable i imminent vulneració dels seus drets i llibertats.

Des de Lloret en Comú, Miguel Gracia remarca la voluntat de denunciar la greu situació que pateixen els col·lectius vulnerables amb l’arribada del règim talibà al govern de l’Afganistan.

La portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, reconeix que no acostumen a presentar mocions supramunicipals, però considera que en aquest cas és de rebut donar suport a la causa.

Arantxa Jiménez com a representant dels regidors no adscrits, remarca la preocupació per la vulneració de drets i reclama responsabilitats a la comunitat internacional.

La moció també pretén treballar amb la sensibilització del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària.

A banda de Junts per Lloret, ERC, Lloret en Comú, Força Lloret i els regidors no adscrits, també dona suport a la moció el PSC, però no ha fet declaracions al respecte.

El ple municipal començarà a les sis de la tarda i tornarà a ser presencial, tot i que no es permetrà l’entrada de públic a la sala i se seguiran totes les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Com sempre, podreu seguir el ple, en directe, a través de l’FM, al 90.2, o bé dels canals telemàtics de NRLL: la pàgina web, YouTube i Facebook Live.

spot_img

El + Vist