0.3 C
Lloret de Mar

El pressupost del 2023 puja a 87 milions d’euros, un 7% més que el 2022

L'oposició en bloc ha votat en contra dels comptes per a l'any vinent i ha criticat que el Govern no els hagi tingut en compte per elaborar-los.

Lara Torres presentant el pressupost del 2023
Lara Torres presentant el pressupost del 2023

Darreres Notícies

Lloret de Mar tindrà un pressupost de 87 milions d’euros el 2023. Així s’ha aprovat al ple ordinari d’aquest dilluns, tot i que l’oposició en bloc hi ha votat en contra.

servicios profesionales jimenez

El govern assenyala que és un pressupost expansiu, ja que creix un 7,04%, cosa molt positiva que, a més, s’aconsegueix sense incrementar els impostos municipals. Recordem que, a través de les ordenances fiscals, només s’ha aplicat un petit increment de la taxa d’abastament d’aigua, però sense arribar a cobrir tot el dèficit del servei.

A més a més, el govern també ha posat de relleu que en els últims dos anys l’augment és del 15,5%, ja que el 2021 el pressupost va ser de 74 milions d’euros i aquest 2022, de 81 milions.

La regidora d’Hisenda, Lara Torres, ha explicat que per poder fer front a aquest augment, es preveu un increment en diferents ingressos, com ara en les transferències provinents de l’Estat, en la taxa d’escombraries, en el lloguer de les instal·lacions municipals esportives i culturals, en els aparcaments municipals i en les entrades als equipaments del Museu Obert de Lloret (MOLL).

Per àrees, dels 87 milions previstos per a l’any que estem a punt d’encetar, 36 es destinaran a Benestar Comunitari, 12 a Serveis Generals i gairebé 12 més a Seguretat i Mobilitat. Pel que fa a les inversions, hi haurà 8 milions d’euros, 3 dels quals són per a la planta de triatge. De manera que queden 5 milions per a la resta d’inversions, com són la millora de les xarxes de clavegueram i aigua, amb 450.000 euros, o els serveis d’informàtica, que pujaran a 350.000.

Alguns grups de l’oposició han criticat que hi ha poca inversió en l’àmbit dels serveis socials, però l’alcalde, Jaume Dulsat, ha emfatitzat que s’hi destina el 5,5% del total del pressupost, mentre que al turisme, l’ocupació i el comerç, que representen la principal activitat econòmica del municipi, s’hi destina un 3,44%.

“Són uns pressupostos que intenten vetllar per a l’equilibri social, dediquem gairebé el doble a ajudar les persones que ho necessiten que no pas a generar activitat en forma de promoció econòmica, comerç i turisme”

Jaume Dulsat

Pel que fa al Capítol 1, que inclou els salaris de la plantilla municipal, cal destacar que s’ha hagut de fer front a l’increment del 3,5% que marquen els pressupostos generals de l’Estat.

Des de l’oposició han criticat que el govern no els hagi tingut en compte a l’hora d’elaborar els comptes per al 2023, tal com sí que havia fet l’any passat. La regidora Lara Torres ho ha reconegut i s’ha disculpat, tot i que ha assegurat que l’únic motiu ha estat la manca de temps. En aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament va estar unes setmanes sense interventor i des de l’arribada de la nova interventora han treballat contrarrellotge per poder aprovar el pressupost abans d’acabar l’any.

En el debat sobre els pressupostos també s’ha reclamat que els projectes que es faran realitat gràcies als fons Next Generation també haurien d’estar reflectitats en els comptes per a l’any vinent, la qual cosa no és així.

En l’arxiu adjunt, escolta els portaveus municipals.

spot_img

El + Vist