8.2 C
Lloret de Mar

El pressupost municipal del 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos

Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

La Casa de la Vila, la principal seu de l'Ajuntament de Lloret.
La Casa de la Vila, la principal seu de l'Ajuntament de Lloret.

Darreres Notícies

El pressupost de l’Ajuntament de Lloret per al 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos. Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

servicios profesionales jimenez

La dada s’ha posat sobre la taula arran de l’aprovació de les ordenances fiscals de l’any que ve, les quals queden congelades a excepció de l’IBI. Es pujarà un 50% als habitatges que estiguin buits un mínim de 2 anys.

El ple telemàtic d’aquest dilluns, amb intervencions a distància.

Les noves ordenances fiscals s’han aprovat al ple d’aquest dilluns, on també ha prosperat una esmena presentada per Lloret en Comú, per incrementar la taxa que paguen els bancs amb un caixer automàtic a la via pública. Miguel Gracia (Lloret en Comú) argumenta que “els bancs són els que tenen i han de pagar més, es porten de manera indignant amb la gent, amb llargues cues al carrer”.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres (no adscrita), admet que han estat “les ordenances adequades a la situació però les més difícils d’aprovar”. Jordi Sais (JuntsxLloret) destaca que “ja sabem que el pressupost es reduirà entre 6 i 7 milions d’euros, això és un drama però no volem disminuir ni serveis ni prestacions socials“. L’altre soci de govern, Jordi Orobitg (ERC), afegeix una altra dada: la reducció dels ingressos de la taxa turística: que passa d’1,2 milions d’euros a menys de 200.000 euros. “Una minva important”, conclou.

Les ordenances fiscals han rebut crítiques per part de l’oposició. En concret, de Cs i PSC, que retreuen a l’equip de govern que no hagin volgut negociar la proposta. Jordi Hernández (Cs) afirma que “no han volgut escoltar l’oposició i no hi ha hagut negociacions”. Mentre que Francisco Pastor (PSC) opina que “l’equip de govern ha presentat unes ordenances fiscals sense parlar amb l’oposició, no té cap intenció d’arribar a un acord”. Unes critiques a les quals s’hi ha sumat Lluïsa Baltrons (Força Lloret), que creu que “el govern no ens ha donat la possibilitat de reduir cap impost o taxa”.

Les noves ordenances han tingut el suport dels socis de govern, Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits, i de Lloret en Comú i Força Lloret. C’s i el PSC hi han votat en contra.

spot_img

El + Vist