L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el conservi. Des de l’àrea de Participació Ciutadana s’ha inventariat, netejat i catalogat tot el fons, que s’ha incorporat al vestuari escènic del Teatre de Lloret i que està a disposició de les entitats que el vulguin utilitzar.
L’Esbart Dansaire Lloretenc es va fundar l’any 1983. Va ser impulsat des del Grup Cultural Loreto, per Dolors Clupés, i va estar actiu fins al 2005. L’objectiu principal va ser la divulgació de la cultura tradicional a través dels balls folklòrics catalans. Tot i que l’entitat ja no està activa, ha volgut preservar tot el seu fons de vestuari.

Hi ha de tot: des de vestuari tradicional a vestits mariners, de fantasia (de l’època de Carnaval) i fins i tot 25 capses plenes de complements: mocadors, sabates, guants, davantals, xals o barrets.
Qui ha organitzat tota aquesta roba és Silvia Grau.
“Principalment, el fons de vestuari té valor sentimental, són vestits fets per la gent”
Sílvia Grau
La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que aquest vestuari ha estat guardat els últims anys a les dependències del departament i que es va decidir que “el millor lloc” per traslladar-lo era el Teatre.
L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit unes 300 peces. Sumades als vestits que ja té el Teatre de quan es va portar a escena ‘La Bella Dolores’ i el vestuari cedit per la família Romaní-Draper (que consta d’una vuitantena de vestits que havien estat de Maria Rosa Draper), ara el fons de vestuari el formen prop de 500 elements.

El regidor del Teatre, Albert Robert, assenyala que és un servei que dona “valor afegit” i que ara tant els grups de teatre com les associacions ho poden utilitzar.
El fons de vestuari escènic està localitzat en un magatzem del Teatre de Lloret. És gratuït i a disposició de tothom qui el vulgui utilitzar. Un cop utilitzat, s’ha de retornar net i en bon estat de conservació.