Un total de 8 alumnes del Coll i Rodés han passat el mes de juny a Xipre, en el marc del programa Erasmus. Ha estat una experiència “molt enriquidora”, en què els alumnes del cicle de Vídeo, Discjòquei i So han fet pràctiques a la televisió pública de l’illa i a més han elaborat un reportatge que recull la seva experiència vital a Xipre.
‘L’illa de les mil cultures’ és un treball d’en Sergi, Sofia, Janna, Gerard i Marcos que explora la història, les tradicions i els paisatges de Xipre a través d’imatges, entrevistes amb personatges locals i moments de convivència.
La Sofia, que ha repetit estada respecte del curs passat, assegura que han conegut l’illa a fons: “hem visitat la capital i les platges, hi ha cultura per tot arreu, dels grecs o dels romans…”. Un altre dels alumnes, en Marcos, explica que Xipre l’ha sorprès perquè “hi ha molts contrastos, amb un edifici nou al costat d’una casa antiga, la ciutat de Larnaca és molt avançada, s’assembla a Lloret”.
El professor Marc Blasco destaca la situació geogràfica de Xipre, situada a 100 km en línia recta del Líban.
“És la porta de sortida d’Occident i d’entrada al pròxim Orient, sempre ha estat motiu d’invasions”
Marc Blasco
Per la seva part, l’alumnat de Cuina i de Pastisseria, Gerard, Vera i Adam, també han passat el mes de juny allà. Han fet pràctiques en un hotel i han fet un llistat de receptes de la cuina de Xipre en un portal web. Hi ha des de plats típics del país fins a creacions pròpies que combinen la tradició xipriota amb la creativitat i bagatge dels alumnes.

Des del Coll i Rodès conclouen que tant el sector àudiovisual com el gastronòmic han sabut captar i transmetre la riquesa cultural del país. Tant el reportatge com el receptari es poden consultar al web de l’institut.