Els clubs esportius de Lloret de Mar posen a disposició de l’Ajuntament més de 100 places gratuïtes perquè infants refugiats ucraïnesos puguin fer esport.
Aquest és el resultat de la crida que ha fet la secció d’Esports a totes les entitats de la vila, per tal de donar resposta a les persones refugiades que han sol·licitat a Benestar i Família espai per a la pràctica esportiva dels seus fills.

La predisposició de les entitats lloretenques ha estat ràpida i nombrosa, amb una quinzena de clubs que obriran les seves portes a aquests infants, per tal que puguin realitzar entrenaments amb la resta de participants. En aquest sentit, totes les peticions i tràmits es gestionaran a través de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament.
“Lloret és una població solidària, en menys de 48 hores hem tingut una resposta molt ràpida i bona”.
Anna Garcia Castany, regidora d’Esports
El president del Club de Futbol Lloret, Edu Coloma, recorda que ja fa anys que “col·laborarem amb Benestar i Família amb nens de Lloret de Mar i ara, en una situació de guerra, també hem d’ajudar aquests infants”.

Xavi Cuartero, coordinador de l’Associació Blanc Blava Lloret, destaca que “portem 17 anys participant amb serveis socials perquè nens i nenes puguin integrar-se i que l’única lluita sigui la disputa d’una pilota al camp de futbol”.
El president del Club Futbol Sala Lloret, Josep Maria Ribera, opina que inicialment “no serà senzill per ells, però farem tot allò que sigui possible perquè aquests infants es trobin com a casa”.

Un dels directius del Lloret Esportiu Futbol Sala, Manuel Damas, explica que ja fa algunes setmanes que “estem ajudant una família que ve d’Ucraïna, amb dos nens, i els hem proporcionat menjar i roba”.

En aquest llistat d’entitats també hi ha el Club Hoquei Lloret. El seu president, Josua Pérez, dona valor a la utilitat que tenen els clubs esportius “per millorar la societat i, ja que les persones que manen al món són incapaces d’aconseguir-ho, les entitats veiem que hem de fer l’esforç que calgui”.

No només s’han ofert a col·laborar els clubs d’esports col·lectius. També n’hi ha un bon grapat de modalitats individuals. Un d’ells és el Club Tennis Lloret. El director esportiu, Christian Martínez, destaca que “des de fa algunes temporades que tenim alumnes ucraïnesos a l’estiu i per aquest conflicte han tornat abans amb nosaltres per trobar una estabilitat que allà no tenen”.
Un altre exemple és el Judo Nova Unió. El seu president, Marc Dailos, fa una reflexió: “una de les coses que es fomenten en les arts marcials és ajudar-se l’un a l’altre per poder millorar, no veig inconvenient en poder oferir les nostres sessions a més persones”.

Aquests només són un exemple de les moltes entitats que s’hi han sumat, com el Judo Esport Club Lloret, el Club Patinatge Artístic, l’Escola Gimnàstica Rítmica, el Futsal Femení, Team Albino, Karate Do Lloret o Club Tajitsu.
De moment, hi ha una quinzena de clubs esportius, però s’espera que el nombre augmenti en els pròxims dies. Les entitats interessades en col·laborar s’han de posar en contacte amb la secció d’Esports de l’Ajuntament de Lloret.