29.1 C
Lloret de Mar
La platja, aquest estiu (Lloret Turisme)

Els hotelers qualifiquen l’estiu de “desastre”, tot i que l’ocupació a l’agost ha estat millor del que s’esperava

Aquesta temporada ha estat un desastre segons els hotelers de Lloret. Malgrat que l’ocupació d’agost ha estat prou bona, en global la temporada no ha estat bona. Tot i que ha estat millor que la de l’any passat, el president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, posa sobre la taula una dada preocupant: respecte al 2019, […]

La platja, aquest estiu (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

Aquesta temporada ha estat un desastre segons els hotelers de Lloret. Malgrat que l’ocupació d’agost ha estat prou bona, en global la temporada no ha estat bona.

Tot i que ha estat millor que la de l’any passat, el president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, posa sobre la taula una dada preocupant: respecte al 2019, hi ha hagut 1,5 milions menys de pernoctacions. En percentatges, la comparativa mostra com al maig només hi va haver el 5% de pernoctacions, al juny el 20% i al juliol el 30%.

L’ocupació ha estat baixa, tot i que a l’agost hi ha hagut tres setmanes bones, però cal tenir en compte que hi ha molts hotels que no han obert. Tot plegat fa que les valoracions siguin negatives per als hotelers.

“La temporada, a nivell d’allotjaments, l’hem de definir com a desastre, no ens enganyem”


Enric Dotras

Això sí, el representant dels hotelers agraeix i felicita a tots els empresaris que han apostat per obrir i generar negoci i llocs de treball.

“Arriscar, fer aquest esforç, saber que perdràs diners, però generar negoci i, sobretot, donar llocs de treball, és per felicitar a tots els empresaris que han obert”

Enric Dotras

Sobre els aldarulls que hi ha hagut aquest agost, Enric Dotras reconeix que els preocupa que s’allotgin a la vila perfils que no interessen a la destinació. Però recorda que hem viscut un estiu excepcional amb l’oci nocturn tancat i el toc de queda.

“La gent que ve de vacances és molt difícil que a la una de la matinada es posi a dormir i no faci cap mena de soroll; ens sap molt de greu a tots, però és una realitat que hem de tenir en compte”

Enric Dotras

La visita de turisme de proximitat amb vehicles propis també ha agreujat la problemàtica de l’aparcament. El gremi ja treballa, amb l’Ajuntament, per poder buscar solucions.

Pel que fa al mes de setembre, el president dels hotelers lamenta que està anant pitjor del que esperaven i les condicions meteorològiques no ajuden.

“El setembre es presenta pitjor del que esperàvem, la veritat és que aquests últims dies hem tingut una mica un gerro d’aigua freda”

Enric Dotras

Caldrà esperar a tancar del tot la temporada per tenir les dades definitives d’ocupació però els hotelers esperen que les coses millorin de cara al 2022.

spot_img

El + Vist