14.3 C
Blanes
Carrer Sant Pere buit, a principis del decret d'alarma

Els menors de 14 anys podran sortir al carrer, un cop al dia, a partir d’aquest diumenge

L'alcalde Dulsat demana "seny" a les famílies de Lloret de Mar.

Carrer Sant Pere buit, a principis del decret d'alarma

Darreres Notícies

Els nens i nenes podran sortir, a partir de diumenge, un cop al dia durant una hora sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa. Aquesta mesura que alleuja el confinament, després de sis setmanes als domicilis per la pandèmia del coronavirus, afecta els menors de fins a 14 anys. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, demana a la població “seny en seguir les normes”, tot i que assenyala “que puguin sortir els nens és una boníssima notícia, ho necessiten”. Ha volgut agrair el “confinament exemplar” de les famílies, així com l’esforç de la gent gran que encara no pot sortir.

Segons les administracions, pel que fa a la sortida dels nens i nenes al carrer, no poden ser més de tres menors que convisquin al mateix domicili els que surtin a passejar junts, i han d’anar sempre acompanyats per un adult, que podrà ser un germà gran si ja ha assolit la majoria d’edat.

Els menors podran córrer, saltar i fer exercici. Això sí, respectant en tot moment el distanciament social, és a dir, la distància de seguretat: 2 metres si és possible i, si no, com a mínim un metre.

Els nens i les nenes podran sortir amb joguines pròpies, com pilotes i patinets, però no fer servir parcs infantils públics ni elements o mobiliari de zones infantils comunitàries.

El govern estableix una franja horària molt àmplia per a les sortides dels menors, de 9 a 21 hores, però demana evitar les hores punta per minimitzar el risc de contagi.

Com diem, la sortida al carrer dels menors de 14 anys comença a partir d’aquest diumenge. Les condicions bàsiques són que poden sortir un cop al dia, durant una hora, i sense allunyar-se de més d’un quilòmetre de casa.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist