10.3 C
Lloret de Mar

Els propietaris de Can Juncadella demanden l’Ajuntament per la propietat del camí de ronda

El Govern municipal espera que la demanda no prosperi, però reconeix que caldrà estar pendents d'aquest procés judicial.

Jordi Sais exposant el punt, al ple d'aquest dilluns
Jordi Sais exposant el punt, al ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Els propietaris de Can Juncadella han presentat una demanda contra l’Ajuntament de Lloret de Mar per reivindicar la propietat del camí de ronda. Ho ha anunciat al ple d’aquest dilluns el regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Sais.

servicios profesionales jimenez

Els propietaris del terreny, l’empresa Flinder Data SL, vinculada amb l’expresident del Kazakhstan, han presentat una demanda civil contra el Consistori per reivindicar la propietat del camí i així tornar-lo a tancar al públic.

El regidor espera que la demanda no prosperi, però reconeix que caldrà estar pendents d’aquest procés judicial. Sais ho ha explicat aprofitant l’aprovació definitiva, i per unanimitat, de l’inventari general de béns i drets, en què s’incorpora el tram del camí de ronda que travessa la finca privada de Can Juncadella.

La porta oberta, a Can Juncadella (NRLL)

Es tracta d’un procés burocràtic que dona compliment a una sentència del Jutjat Contenciós de Girona i reafirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Sentència que demanava a l’Ajuntament incloure aquest camí de ronda en l’inventari i, d’aquesta manera, mantenir el caràcter públic de la via.

Tot i així, el portaveu de Lloret en Comú, Miguel Gracia, va aprofitar aquest punt del ple per demanar al Govern municipal quina és la situació actual del camí, ja que va recordar que, tot i aprovar l’inventari, els lloretencs encara no el poden gaudir, perquè la propietat intimida a tothom que s’hi acosta. “Segueixen les amenaces, els cops de sirena, surt el personal adient i et fa fora (…), el camí encara no és nostre, aquell senyor fa el que vol”, va dir Gracia.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, va donar la raó als comuns, perquè creu que caldria ser “més contundents a l’hora de defensar els drets sobre el camí” i exigeix al govern que apliqui “mesures fermes” per garantir que tothom pugui gaudir d’aquest espai.

Per la seva banda, Jordi Sais assegura que l’Ajuntament ja es fa respectar i així ho avalen, diu, totes les resolucions judicials. El que sí que demana el regidor és que, davant de cap coacció per part dels propietaris, cal denunciar-ho a la policia. Segons el regidor, “no és la primera vegada que hi va la Policia Local”, però quan els propietaris els veuen arribar, deixen d’intimidar els visitants.

D’altra banda, matisa que si hi hagués els recursos adients, es definiria bé el traçat per poder-lo obrir. En aquest sentit, recorda que, tot i que la porta de Can Juncadella estigui oberta, el camí queda tallat perquè no està en bones condicions perquè hi transiti ningú.

Recordem que el tram de Can Juncadella del camí de ronda es va tancar al públic el 2009, després que els propietaris consideressin que en tenien dret perquè és una propietat privada. Fins el 2016 no es va resoldre, a través d’una sentència judicial, que el tram del camí havia d’estar obert a tothom. Tot i així, la propietat dona compliment a la resolució judicial, però espanta a qualsevol persona que s’hi passegi, fent sonar alarmes, amb una megafonia que demana que marxin, amb gossos i amb personal de seguretat privada.

spot_img

El + Vist