6.9 C
Lloret de Mar

Els regidors podran seguir fent casaments civils fora de les dependències municipals

El ple va aprovar ahir que en el termini de tres mesos s'haurà de crear un reglament que detalli en quins espais es poden celebrar aquest tipus de cerimònies.

Ciutadans, al ple d'ahir
Ciutadans, al ple d'ahir

Darreres Notícies

Finalment, els regidors podran seguir fent casaments civils fora de les dependències municipals, és a dir, en espais privats com hotels o restaurants. Això sí, l’acord unànime del ple estableix que en el termini de tres mesos s’haurà de crear un reglament que detalli en quins espais es poden celebrar aquest tipus de cerimònies.

servicios profesionales jimenez

La polèmica va sorgir en l’inici del nou mandat, quan des dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament es va començar a dir a les persones que es volien casar que havien de fer-ho en dependències municipals. Segons el portaveu de Cs, Jordi Hernández, el cas és que, tenint en compte una “interpretació jurídica errònia”, es va considerar que era necessari fer la signatura a l’Ajuntament, malgrat que després es pogués fer la celebració en un espai privat.

El regidor posa èmfasi en què era una interpretació errònia, perquè sembla ser que fins ara ja es feia de manera correcta, celebrant casaments civils en hotels i restaurants. Jordi Hernández considera que és absurd impedir-ho i que això l’únic que fa és posar pals a les rodes als nuvis.

C’s veu bé que hi hagi un termini de tres mesos per elaborar el reglament i espera poder convèncer l’equip de govern perquè els casaments civils se segueixin celebrant com fins ara, ja sigui en dependències municipals o en espais privats.

spot_img

El + Vist