16.5 C
Lloret de Mar
Grup municipal d'ERC-Avancem

ERC presenta una moció perquè Lloret doni suport al Banc d’ADN

Un banc que s'ha creat per identificar persones desaparegudes en la Guerra Civil. La moció es votarà al ple de dilluns.

Grup municipal d'ERC-Avancem

Darreres Notícies

ERC-Avancem vol que Lloret doni suport en la difusió del Banc d’ADN que s’ha creat per identificar persones desaparegudes en la Guerra Civil. El portaveu de la coalició, Jordi Orobitg, ha argumentat que es tracta d’una qüestió de justícia.

Aquest any es commemora el 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil espanyola i avui en dia encara hi ha moltes famílies que segueixen buscant algun dels parents desapareguts durant el conflicte i la postguerra. Segons Orobitg, a Lloret n’hi ha diversos casos.

La intenció del Banc d’ADN és que els familiars dipositin una mostra d’ADN de manera gratuïta i fàcil.

ERC-Avancem presenta una moció al ple de dilluns per demanar que Lloret doni suport a la iniciativa. Orobitg confia que la moció prosperarà i espera que ho acabi fent per unanimitat.

La proposta sol·licita que es formi als treballadors de l´Oficina d´Atenció al Ciutadà  puguin informar de la iniciativa i per facilitar que els familiars afectats puguin fer-se les proves d´ADN.

A més, en el text també es demana que des de l´Ajuntament, s´organitzin conferències informatives i que es divulgui el material audiovisual creat per ajudar a fer entendre la necessitat d´aquesta eina genètica per a la identificació de persones; que s´envii una circular sobre el projecte a les entitats municipals; i que es col·loqui un bàner a la pàgina web municipal que faci enllaç amb el projecte del Banc d´ADN i amb altra informació relacionada amb les identificacions dels desapareguts.

El ple se celebra dilluns, dia 29, a les sis de la tarda. Com ja sabeu, es podrà seguir en directe a través de la ràdio.

spot_img

El + Vist